Novice

Spletno svetovanje: »Energija ali zdravje: kako spremeniti bivalne navade«

Vabimo vas na polurni spletni seminar o kakovosti bivanja, ki bo v sredo, 20. 10. 2021, ob 17:00. Prijavite se tukaj. Dan pred svetovanjem vas bomo spomnili na spletno svetovanje in vam poslali dostopno povezavo.

Svetovanje je uvrščeno v cikel svetovanj za ureditev kakovostnega in zdravega bivalnega okolja, zase, za svoje družinske člane in za souporabnike bivalnih prostorov. Pridružite se nam.

Na spletnem seminarju »Energija ali zdravje: kako spremeniti bivalne navade« bomo predstavili začasne in trajne ukrepe za povečanje kakovosti bivanja, v luči covid. Tokratno svetovanje je uvrščeno v cikel svetovanj za izboljšanje kakovosti svojega domačega in delovnega okolja zase, za svoje družinske člane in za sodelavce. Pridružite se nam.

Stanovanjske stavbe se razlikujejo. Po velikosti, obliki, starosti, gradivih, stopnji toplotne zaščite … Pa vendar bi morale vse omogočati kakovostno bivanje ob majhnih stroških in majhni rabi energije. Tako kot stavbe se razlikujejo tudi priporočeni ukrepi v povečanje ukrepov za zaščito zdravja in varovanja energije. Ni univerzalne rešitve, skupna pa je misel, da je treba poskrbeti za zdravo bivalno okolje in za učinkovito rabo energije.

Prva misel je tista, ki je najglasnejša. Naravno prezračevanje. Je energijsko učinkovito? Zagotavlja zdravo bivanje? Je sploh izvedljivo? Katero mehansko prezračevanje hkrati varuje zdravje in varčuje z energijo?

Na pregleden način bomo skozi razne vrste stavb predstavili možne začasne in trajne ukrepe za zdravo bivanje ter opozorili na pogoste napake. Prikazali bomo, da je možno znižati stroške, zmanjšati rabo energije in izboljšati kakovost bivanja celo s preprostimi ukrepi, brez odrekanja in brez velikih vlaganj.

Predstavitev je namenjena vsem, ki želijo izboljšati kakovost svojega bivanja.

Svetovanje je primerno za občane, pa tudi arhitekte, projektante, energetske svetovalce in neodvisne strokovnjake za izdelavo energetskih izkaznic stavb. Za vse, ki jim ni vseeno.  

Veselimo se srečanja z vami.

Prosimo za vaše prijave na https://forms.gle/8ZgtatMA9Sx1VvDC7

Tehnično podporo nudi Matjaž Marussig, tel. 041 508 427, matjaz.marussig@gmail.com

Matjaž Valenčič,
neodvisni energetski strokovnjak,
www.zaensvet.si