Novice

Saloni Prevc praznujemo 30 let tradicije

Iz vaše hiše naredimo dom. Že 30 let.

Letošnje leto se bo v zgodovino podjetja zapisalo kot prelomno, saj saloni pohištva Prevc praznujemo 30. rojstni dan. V tem času smo razvili pohištveno znamko Prevc, na katero smo upravičeno ponosni, saj je postala sinonim za kakovostno storitev in izvrstno pohištvo. Ekipo Prevc sestavlja 14 motiviranih, izkušenih in strokovno dobro izurjenih članov, poleg tega imamo številne zanesljive zunanje sodelavce, na katere smo prav tako ponosni.

TRIDESET LET TRADICIJE

Trideset let tradicije pomeni trideset različnih letnic v življenjskem deblu podjetja. Vsaka letnica je malce drugačna in posebna, vsaka ima svojo enkratno in neponovljivo zgodbo. Nekatere letnice so ožje, druge debelejše, nekatere so enakomerne, še več pa je neenakomernih. Različni vzorci letnic predstavljajo različne poslovne cikle. Trideset let pomeni tudi, da smo šli z ekipo skozi razne sloge opremljanja, številne tehnične novosti, nove materiale in načine obdelave pohištva ter vedno nove in nove zgodbe.

Do številke trideset ne moremo prešteti tako hitro - moramo si vzeti čas. In tudi podjetje do tja ne pride kar naenkrat. Prav zato je takšno obletnico potrebno obeležiti in proslaviti, si priznati, da je vizija prava, da poslovna strategija deluje, da ekipa uporablja pravilne kratkoročne taktike.

ZAČETKI V BTC

Vsak začetek je poln izzivov in nič drugače ni bilo leta 1994, ko se je začela pisati zgodba podjetja Prevc, saloni pohištva. Prvo poglavje se je pričelo z manjšim salonom v ljubljanskem BTC-ju v hali A, kjer so bili glavni prodajni hit enostavni sestavi pohištva za dnevne sobe, spalnice in otroške sobe ter kosovno pohištvo, kot so vzmetnice, pisarniški stoli in takrat priljubljene video omarice. V tem času je bilo v Sloveniji okrog 200 pohištvenih salonov.

NAŠI SALONI

Leta 1998 smo se razširili na Gorenjsko, ko se je v Žabnici v bližini Kranja odprl pohištveni salon na 700 m2, število zaposlenih pa se je iz dveh povečalo na sedem. Na isto lokacijo so se hkrati iz Škofje Loke preselili tudi skladiščni prostori, s čimer se je logistika v podjetju zelo optimizirala. V salonih Prevc pa smo končno imeli dovolj prostora, da smo ponudili prve kuhinje, tudi takšne, izdelane po meri. V letu 2000 se je odprl salon pohištva v ljubljanskem BTC-ju v hali 10 na 500 m2 ter v Slovenj Gradcu na 400 m2

Veliko poslovnega poguma je bilo potrebnega, da smo v letu 2023 po 23 letih spet odprli nov salon - specializirani studio kuhinj Danküchen v Planetu Kranj. Studio kuhinj na 150 mbo v letošnjem juniju upihnil prvo svečko in nanj smo kar malce ponosni, saj je postal prepoznaven, s kuhinjami Dan pa smo opremili že več kot 220 domov.

KONKURENČNE PREDNOSTI

V tridesetih letih smo nabrali ogromno paleto izkušenj na področju opremljanja. Iz začetnih manjših projektov opreme novogradenj in projektov prenove smo prešli na večje projekte in opremljanje celotnih stanovanj, hiš in poslovnih objektov. Naša velika konkurenčna prednost je, da stranka lahko opremi vse prostore na enem mestu, saloni Prevc pa poskrbimo še za dostavo in montažo izbranega pohištva. 

V celoti opremimo tudi apartmaje kjerkoli v Sloveniji in na Hrvaškem. Že nekaj let sodelujemo z različnimi investitorji, ki gradijo trendovska oskrbovana stanovanja po Sloveniji in novopečenim lastnikom pomagamo pri celoviti opremi, prilagojeni starejšim generacijam. Prav tako sodelujemo z domačimi in tujimi proizvajalci montažnih hiš in pripravimo celoten projekt opreme ter izdelamo pohištvo za katerokoli montažno hišo.

DIGITALNI SMO :)

Med prvimi v Sloveniji smo se pojavili na spletu, spletna stran prevc.si bo letos jeseni slavila že 23 let. Prisotni smo na številnih socialnih omrežjih kot so FacebookInstagramYou tube in LinkedIn. Za leta 2018, 2019 in 2020 smo prejeli Dnevnikovo priznanje Starejšim prijazno podjetje – Z leti še vedno zavzeti.

NOVE KUHINJE

Z rastjo podjetja se je spreminjal in strankam prilagajal tudi prodajni program. V letu 2017 smo v prodajni program pripeljali kuhinje Danküchen, v letu 2023 pa še nemške kuhinje Varia Purion. Da sta bili to pravi potezi, dokazujete vi - levji delež prodaje v zadnjih letih predstavljajo ravno kuhinje. Skupaj z gospodinjskimi aparati imajo kuhinje Alples, Danküchen in Varia Purion več kot 50 % deleža prihodkov od prodaje podjetja. Drugi največji delež imajo vgradne omare po meri, nato spalnice in otroške sobe skupaj z ležišči.

Ponosni smo tudi na to, da so naši ambasadorji skakalci Prevc. Peter Prevc je prepoznavni marketinški obraz salonov Prevc že od svojih uspešnih skakalnih začetkov v letu 2016. Domen Prevc je bil z nami na vseh dogodkih, pomembnih za podjetje, Cene Prevc pa je ne glede na skakalno upokojitev v letu 2023 s svojim šarmom in nasmehom še vedno promotor blagovne znamke Prevc. Za Niko Prevc smo prepričani, da bo prav tako sledila poti svojih bratov in prispevala k prepoznavnosti in uspešnosti družinskega podjetja.

Trenutno imamo tri salone pohištva – salon Žabnica, Alples studio BTC Ljubljana in Danküchen studio Prevc Kranj na skupaj 1250 mprodajnih površin. V letu 2023 pa smo dosegli 2,8 mio EUR prihodkov. Z veseljem povemo, da se zadovoljne stranke vedno znova vračajo v naše salone. In vsako leto jih je več kot 1500. Z njimi skušamo vzpostaviti pristen osebni stik, ozračje prijateljskega zaupanja in skrb za kakovost njihovega bivanja.

NA ŠE MNOGA LETA

Vsaka obletnica je izvrstna priložnost tudi za pogled naprej. Naša srčna želja je, da v prihodnosti pomagamo soustvarjati še veliko osebnih in poslovnih bivanjskih zgodb, ker to počnemo z dobro mero izkušenj in velikim veseljem, predvsem pa s srcem. Vsako hišo - tudi vašo - želimo spremeniti v dom. To je namreč tisto, kar nam gre odlično od rok že 30 let.