Novice

Izgradite hišo, kakršno si želite

Inovativne rešitve, ki ne samo skrajšajo da skrajšajo čas gradnje in znižajo stroške, temveč izboljšajo tudi kakovost in varnost bivanja, je nekaj k čemur stremijo vsi graditelji. K vsemu temu pa stremi tudi podjetje Wienerberger, saj ta pristop ne le odgovarja na zahteve sodobnega gradbeništva, ampak tudi prispeva k trajnostnemu razvoju in boljši kakovosti življenja.

Potresno varna opečna gradnja s posebnim patentom maltnih žepkov

Porotherm S opeke z maltnimi žepki, kot je Porotherm 29 Expert, so razvite z namenom izboljšanja potresne varnosti stavb. Inovativna zasnova maltnih žepkov zagotavlja boljše medsebojno vezanje opek in večjo strukturno celovitost objekta, kar je še posebej pomembno v potresno ogroženih območjih. Uporaba teh opek pri gradnji zagotavlja, da so stavbe ne samo energijsko učinkovite, temveč tudi varnejše v primeru naravnih nesreč.

Oglejte si kako poteka gradnja s Porotherm opekami s patentiranimi maltnimi žepki, ki zagotavljajo večjo potresno varnost.

Hitra in suha gradnja z brušenimi opekami

Za hitro in učinkovito gradnjo so na voljo Porotherm brušene opeke, ki omogočajo zidavo z do 3-krat hitrejšo gradnjo, saj se zidovi zgradijo s pomočjo poliuretanskega lepila Dryfix.extra. Ta sistem omogoča suho gradnjo, kar pomeni manjše zamude zaradi vremenskih vplivov, saj je možno graditi tudi pri temperaturah do -5°C. Opeke IZO Profi so primerne za izgradnjo energetsko učinkovitih objektov, saj zagotavljajo izjemno toplotno izolacijo in zmanjšujejo čas gradnje, kar je potrdilo tudi mnogo izvajalcev, ki so opazili do hitrejšo gradnjo v primerjavi s tradicionalnimi metodami.

 
IZO Profi opeke, polnjene s kameno volno, so namenjene gradnji z visoko energetsko učinkovitostjo. Zaradi integrirane toplotne izolacije v opeko ni potrebno dodajati dodatnih slojev izolacije, kar prinaša prihranke pri materialu in delu.

Prihranite s krajšim časom gradnje

Vendar pa to še ni vse - ne samo čas gradnje, suha gradnja z opeko Wienerberger IZO Profi je tudi prijazna do vaše denarnice. Prihrani namreč energijo in zmanjša stroške ogrevanja in hlajenja, nižji pa so tudi stroške gradnje. Vas zanima zakaj? Krajši čas gradnje je prihranek denarja, zaradi enostavnostejše gradnje pa je na gradbišču potrebnih tudi manj delavcev, kar je samo še dodaten prihranek denarja, pa tudi stresa ob zavedanju, da je gradbeni trg močno podhranjen z delavci iz gradbene stroke, ni. In ne nazadnje - tudi bivanje samo bo v objektu, ki je zgrajen z opeko Wienerberger Profi in IZO Profi, veliko bolj prijetno. Opeka je namreč izdelana iz naravne in trpežne gline, ki ji omogoča optimalno zadrževanje vlage in zagotavlja zdravo in prijetno klimo v prostoru, hkrati pa ne vsebuje škodljivih snovi in ​​ne obremenjuje okolja. Izdelki Porotherm ne vsebujejo snovi, ki bi lahko z izhlapevanjem ogrožale zdravje članov gospodinjstva in povzročala denimo neprijetne alergije.

Fotograf: Andreas Hafenscher

Edini opečni sistem z veljavnim Slovenskim tehničnim soglasjem

V današnjem dinamičnem okolju gradbene industrije sta kakovost in zanesljivost izdelkov ključnega pomena. Zato je Wienerberger pridobil slovenska tehnična soglasja (STS-11/0036) za svoje izdelke, kar zagotavlja, da so izdelki skladni z najvišjimi standardi kakovosti in varnosti. Opeke Porotherm Profi in Porotherm IZO Profi z Dryfix.extra lepilom, so posebej oblikovani tako, da povečajo energijsko učinkovitost in zmanjšajo potrebo po dodatni izolaciji, kar zmanjša tako stroške gradnje kot vpliv na okolje.

Za gradbene proizvode, ki niso zajeti v harmonizirani tehnični specifikaciji, tehničnem predpisu ali nacionalnem standardu (kot je sistem brušene opeke, ki se zida s poliuretanskim lepilom) je obvezno pridobiti Slovensko tehnično soglasje. 

 

PRENESITE CERTIFIKAT TUKAJ in si zagotovite brezskrbno gradnjo!


Trajnostna gradnja za prihodnost bodočih generacij

Wienerberger se zavzema za zmanjšanje vpliva na okolje skozi celoten življenjski cikel svojih izdelkov. V svojih procesih poudarja uporabo zelene električne energije in tehnološko optimizacijo, ki je vodila do 15% zmanjšanja emisij CO2 od leta 2020. Podjetje ima tudi cilj, da bo svoje proizvodnje naredilo CO2 nevtralne, kar je del širše strategije, ki vključuje dekarbonizacijo, krepitev biodiverzitete in spodbujanje krožnega gospodarstva. Ta pristop ne le da ščiti okolje, ampak zagotavlja tudi trajnost in kakovost bivanja.

Prva. In Wienerberger.

Vaša prva izbira pri gradnji naj bo takšna, ki bo služila tudi bodočim generacijam. Wienerberger postavlja nov standard v gradbeništvu, ki ne samo da izpolnjuje tehnične in varnostne zahteve, temveč tudi odgovarja na sodobne izzive trajnostnega razvoja. Wienerberger s svojimi trajnostnimi praksami in tehnološkimi inovacijami za zid, streho, fasado, odvodnjavanje in urejanje okolice, dokazuje, da je možno združiti hitro gradnjo z dolgoročno vizijo ohranjanja naravnega okolja in kakovosti življenja. Več informacij o njihovih izdelkih in trajnostnih praksah je na voljo na njihovi spletni strani www.wienerberger.si.