Opremljanje doma > Kopalniška oprema
Pipa ba elektromagnetno odporanje na daljinsko?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pipa ba elektromagnetno odporanje na daljinsko?
#1
Ali se dobijo pipe za umivalnik, katere se lahko odpira topla in mrzla voda na daljinsko?
#2
Ni mi poznano za kupit, lahko jo pa narediš sam , za odpiranje uporabiš dva elektromagnetna ventila in dvokanalni oddajnik in sprejemnik.
#3
ja, saj planiram izvesti z elektromagnetnimi ventili če se ne dobi že anrejene rešitve. Ena opcija je uporaba senzorske pipe če se jo da kaj predelat, da ti pošlješ signal namesto senzor.
#4
Zakaj to rabiš?
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: logo2.png]Verjeli ali ne,    400 ni dovolj!!!!
#5
Za periodično čiščenje cevi na pipi katera se mesece ne uporablja, le ta pa je vezana na vod ki se redno uporablja in ne bi rad, da kakšne bakterije iz stoječe vode gredo v glaven vod.
#6
Težko bodo šle po cevi rikverc.
Če je kje blizu, pojdi rajši parkrat na leto vodo odpreti in je mir.

Nam je ostalo spodnje stanovanje v tastari hiši, ki ga noben ne uporablja. Tudi po pol leta in več se vode ne odpre. Pa se zgoraj nič ne pritožujejo.
Sem pa ravno danes filal sifone in školjko, ker so se posušili, da ne smrdi toliko. Škoda ker nisem posnel, kaj pride iz pipe ven. Neopisljiva brozga. Ampak po kake pol minute se spuca.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: logo2.png]Verjeli ali ne,    400 ni dovolj!!!!
#7
WIFI signal imas tam? Ce ja, lahko en shelly vzames in EM ventil vezes nanj. Edino pipa mora boti odprta v tem primeru, ce ne ne bo nic teklo ... Wink

Lp, G
#8
@Fery => Kaj pa vem, kako potujejo one bakterije ala legionela and company. Če imaš eno vejo iz glavnega voda ven ki se ne uporablja in se s časoma kaj zaredi noter se ta umazana voda s časoma "širi" in ko teče pretok skozi glavni vod lahko pobere kako nečistočo sabo... kaj pa vem Smile ugibam

Problem je ker to vodo bi morala skoraj 90 letna ženička hodit po stopnicah odpirat, kar predstavlja velik iziv zato iščem avtomatsko rešitev. Saj 1x letno pride sin na obisk in takrat odpre vodo vendar vseeno iščemo rešitev.

@mucek => Ja to je opcija ki jo bom uporabil če ne obstaja kakšna out of the box rešitev. Pa tudi pipa ne rabi bit stalno odprta. Na priključek na zidu bi dal en T razdelilec, en del gre v pipo drugi del pa v elektromagnetni ventil in odtok nazaj v umivelnik oz. bi nabavil sifon kateri imajo dodatene dotoke da bi vezal girekt gor. Tako bi obdržal funkcionalnost pipe + voda bi lahko krožila. Ventile pa bi odprial z nekim relejem kot je od shelly ali kaj podobnega.
#9
Če boš nekajkrat na leto odprl pipo, bo OK. Če je hladna voda, potem tudi legionela nima možnosti razvoja.


Skok na forum:
Zadnje novice

Izgradite hišo, kakršno si želite
22.05.2024 ob 06:49:08
Izgradite hišo, kakršno si želite
Inovativne rešitve, ki ne samo skrajšajo da skrajšajo čas gradnje in znižajo stroške, temveč... Beri dalje »
iQwood v Berlinu prejel zlato nagrado German Innovation Award
16.05.2024 ob 10:12:44
iQwood v Berlinu prejel zlato nagrado German Innovation Award
Najvišjo zlato nagrado je prejelo 15 izmed 520 prijavljenih inovacij iz 23 držav Maribor, Mengeš, 15. maj 2024 –... Beri dalje »
Strešna okna in senčila Tondach za popolno harmonijo doma
07.05.2024 ob 11:28:26
Strešna okna in senčila Tondach za popolno harmonijo doma
Eleganca in funkcionalnost na vaši strehi! V današnjem času, ko mnogi izmed nas velik del dneva preživimo v notranjih... Beri dalje »
Sanacija hiš po poplavah
13.09.2023 ob 12:58:03
Sanacija hiš po poplavah
Poplave avgusta 2023 so prizadele veliko območij v Sloveniji, poškodovanih je bilo tudi veliko hiš. Lumarjevi strokovnjaki... Beri dalje »