Objave: 80
Teme: 24
Ocena:
0
Pozdravljeni, pred 2 leti sem kupil bojler Ariston eco evo shape 80 litrov. Vodovodar mi ga je zmontiral, smo nalili vodo in sprobali ce dela. Potem smo spraznili vso vodo, tako da je bojler pocival sedaj 2 leti. Sedaj je prenova hiske koncana, pa me zanima ali moram bojler mogoce sneti dol s stene in ga scistiti? Prijatelj je namrec rekel da smo naredili napako, da bi bojler moral ostati poln cetudi ga nismo rabili. Baje notranjost zarjavi, prav tako grelec. Prosim za povratne informacije kaj in kako. Voda bo sla seveda tudi v usta in telo, ni samo za tusiranje, zato nas seveda skrbi ce je res nas nacin bil napacen in kaj sedaj storiti.
Objave: 16537
Teme: 48
Ocena:
50
Priklopi, spusti malo vode skozi in je rešeno.
Ko bi ljudje vedeli, kako izgledajo od znotraj vodovodne cevi, bojlerji in podobno, zagotovo ne bi vode pili.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Objave: 3916
Teme: 21
Ocena:
73
Grelec je inox, notranjost pa emajlirana ali pa tudi inox.
Da boš bolj miren ga potem najprej segrej na max. za kak dan, sicer pa kot je napisal Fery.
Edino če ga je kdo med počitkom vklopil praznega brez vode, takrat gre grelec k hudiču...
Objave: 725
Teme: 1
Ocena:
12
Kot pravi Fery, če bi videl kakšne so vodovodne cevi od znotraj, ne bi več pil vode :)
rja ni noben problem, edino kar se lahko zgodi je da ti kdaj zamaši kak filter. spucaš in je to to...
Ocena:
0
Super, hvala, niti nisem pomislil na cevi - tudi tam seveda stoji voda.
Me je malce prestrašil gospod iz Aristona, ko sem mu pa napisal mail, naj obrazloži kaj se dogaja v stoječem bojlerju, pa seveda ni več odpisal. Samo svetoval, naj kupim novega. #strokovnost
Me pa zanima še nekaj. Če je bojler poln in zaprem dovod vode v bojler, na pipi ne teče voda. Kako to? Je to normalno? Če sem ga lahko takrat izpraznil, ga sedaj očino ne morem. Ali pa je to zato, ker sem ga ogrel na 60°C zadnjič? Sedaj res nisem probal, ko je mrzel.
Ocena:
50
A si bojler filal z odprto pipo? Ali je še pol zraka v njem?
Brez dovoda jasno ne bo nič. Kaj to sploh sprašuješ?
Ocena:
0
10.1.2024 ob 07:46
(*Zadnja sprememba objave: 10.1.2024 ob 07:51 uporabnik Jaka44.)
Ne, voda oziroma pipa je bila zaprta, saj sem tisti čas nosil keramiko iz avta v hišo.
Sprašujem, ker ne vem, se ne spoznam na to mehaniko.
Kako ga sedaj popolnoma spraznim in ponovno natočim? Da ga segrejem na 80.
Ocena:
50
Zakaj bi ga praznil? Da boš še enkrat svinjarijo v njem mešal?
Pusti vodo teči uro, dve, več, odvisno kako paničen si, ravno malo ne, potem pa zapri vodo, ga prižgi, segrej in začni uporabljati.
Ocena:
0
Da se bolje sčisti, ko pa če ves čas doteka voda vanj in gre iz pipe ven.
Če ga pa sprazniš in ponovno naliješ, se pa komplet voda zamenja.
Torej se ga ne da spraznit?
Objave: 3408
Teme: 44
Ocena:
34
Bojlerja ne moreš izprazniti preko pip. Ko odpreš pipo za toplo vodo, si v bistvu odprl dovod hladne vode v bojler, ki iztisne toplo vodo skozi pipo. Količina vode v bojlerju pa ostane vseskozi enaka.
Kako pa bojler izprazniš, ti je pa @nacek prilepil link. Tam je vse lepo opisano.