Objave: 11
Teme: 4
Ocena:
0
Je tu mogoče kdo, ki je v kratkem prenavljal kopalnico? Imam cca. 4 kvadrate, zamenjati je potrebno vso napeljavo, montirati nove elemente in ploščice. Pri čem se lahko privarčuje, recimo - ali tuš kabina s kadjo (nizko) ali s ploščicami? Kakšna je razlika v ceni? Kje kupiti ploščice? Oz. kakršenkoli namig za začetek, bi prišel prav :D
Objave: 71
Teme: 7
Ocena:
1
Živjo
En namig, jaz imam ploščice po zidu samo tam, kjer pride voda neposredno v stik s steno, to pomeni okrog tuš kabine in okrog WC školjke zaradi lažjega čiščenja. Okrog umivalnika in ostalih delov stene je pralna barva.
Objave: 991
Teme: 16
Ocena:
0
Privarčuje se lahko pri delih, ki jih lahko opraviš sam.
Se pravi komplet demontaža, razbijanje/štemanje, iznos, odvoz gradbenih odpadkov...
Z vodovodarjem/štromarjem se mogoče lahko zmenite in se poriše po stenah (recimo z markirnim sprejem), kje bodo potekale cevi za vodo in kje kakšna el. napeljava, kje bo kakšna doza in podobno. Ogromno se lahko privarčuje, če te čas ne priganja. Če je to edina kopalnica v hiši/stanovanju, potem to (in še kaj drugega) odpade.
Jaz sem za keramiko in polaganja dal cca. 1700€ (po tleh in povsod skoraj do stropa), če bi naredil kot je napisal predhodnik, bi se prišparalo kakega jurja.
Jaz sem se oz. se pri obnovi držim načela, da kar se vzida oz. za stalno zmontira mora biti kvalitetno. Se pravi: podometni kotliček je od Geberita, za tuš smo dali iBox od HansGrohe, kvalitetno tuš kad (Zenon), vgradila se bo tudi kvalitetna tuš stena (Arblu).
Kar je pa montažnega, mi je pa vseeno oz. manj pomembno, vse se da hitro in enostavno zamenjat.... školjka za 60€ zelo dobro opravlja svojo funkcijo, lahko greš pa v nabavo školjke brez roba, pripadajoče deske in fensi tipk, pa si komot hitro preko 600€. Pohištvo imam naročeno od Nord oz. po novem Armal - za komplet kopalnico bo prišlo en drobiž pod jurja (omarica z umivalnikom, dve visoki omarici 190cm, omarica z ogledalom, osvetlitev).
Neka ocena je, da me bo cca. 5,5 kv. metra kopalnice prišlo nekaj malega pod 8000€ (vse komplet z opremo), s tem da smo WC prestavljali iz sosednjega prostora, kjer bo po novem shramba, tako da je bilo precej razkopavanja po stenah.
Pod črto: najdražje postavke pri obnovi so (bile):
- napeljava vode (skupaj z materialom, tudi kotliček za WC in iBox): 1700€
- keramika + material + polaganje: 1850€
- pohištvo: 1000€
- tuš kad in tuš stena: 1000€
Objave: 113
Teme: 9
Ocena:
0
Pozdravljeni,
Zanimam se za izvajalce za kompletno prenovo kopalnice (na ključ) z Vipavskega oz. Goriškega konca.
Prenovilo se bo obstoječo kopalnico (2,2m/3,0m) v pritličju z zamenjavo in prestavitvijo vseh inštalacij, dodalo se bo školjko (nov odvod iz školjke), izdelava in izolacija novega tlaka, talno, zamenjava lesenega stropa z monta ali podobnim.
V nadstropju nad obstoječo kopalnico izdelava nove iste velikosti.
Svetovanje za najbolj primeren sistem gretja prostora in sanitarne vode.
Prosim za ZS ali na klemen.kb@gmail.com