13.9.2023 ob 20:24
Pozdravljeni.
Imam grelnik vode Ariston Nuos Evo 80.
Zanima pa me ali je normalno, da se grelnik vklaplja čez dan tudi če se topla voda ne uporablja? Oziroma se ne toči nobene vode.
Namreč zjutraj sem šel v službo. Ok se je po umivanju vklopil. Ni panike.
Potem pa ni bilo čez dan nobenega v stanovanju.
Oziroma se je prišlo stanovanje "prezračit" in se je kao bojler sam vklopil ponovno brez, da bi se točila voda pred tem. Ne mrzla ne topla.
Je bil pa tudi primer, da se je vklopil sam od sebe tudi ko sem prišel čez vrata.
Čez dan ni bilo nobenega v stanovanju in se posledično tudi vode ni uporabljalo.
Je možno oziroma je normalno, da količina tople vode toliko pade oziroma, da se kar sam od sebe vklaplja vsaj enkrat, dvakrat na dan?
Kot drugo pa ob delovanju oziroma gretju prihaja do neprijetnega vonja iz bojlerja.
Sprva sem iskal vzrok vse drugje.
Na konc sem ugotovil da prihaja iz bojlerja.
Nastavljen je, da enkrat na mesec segreje na 65c.
Drugače je na 52c in ECO.
Hvala.
Imam grelnik vode Ariston Nuos Evo 80.
Zanima pa me ali je normalno, da se grelnik vklaplja čez dan tudi če se topla voda ne uporablja? Oziroma se ne toči nobene vode.
Namreč zjutraj sem šel v službo. Ok se je po umivanju vklopil. Ni panike.
Potem pa ni bilo čez dan nobenega v stanovanju.
Oziroma se je prišlo stanovanje "prezračit" in se je kao bojler sam vklopil ponovno brez, da bi se točila voda pred tem. Ne mrzla ne topla.
Je bil pa tudi primer, da se je vklopil sam od sebe tudi ko sem prišel čez vrata.
Čez dan ni bilo nobenega v stanovanju in se posledično tudi vode ni uporabljalo.
Je možno oziroma je normalno, da količina tople vode toliko pade oziroma, da se kar sam od sebe vklaplja vsaj enkrat, dvakrat na dan?
Kot drugo pa ob delovanju oziroma gretju prihaja do neprijetnega vonja iz bojlerja.
Sprva sem iskal vzrok vse drugje.
Na konc sem ugotovil da prihaja iz bojlerja.
Nastavljen je, da enkrat na mesec segreje na 65c.
Drugače je na 52c in ECO.
Hvala.