Pozdravljeni, imamo težavo s sifonom v tuš kanaleti.
Na vsake tri tedne kanaleta neha požirati vodo, notri pa se nabere neka bela gošča oz. mrena.
Tudi če jo popolnoma očistimo, se v treh tednih ponovi. Poskusili smo tudi očistiti s klorom, z alkoholom in premazati z impregancijskim sredstvom proti plesni. Vendar nič ne pomaga.
Kaj narediti, da se to ne bo dogajalo tako pogosto?
Meni se nekaj podobnega dogaja v "navadni" banji v kateri imam mrežico za lovljenje las. "mast" pride od uporabe trdega mila, še posebej raznih ročno narejenih, v katerih je malo več dejanske masti (olivno in kokosovo olje).
Nimaš kaj, razen rednega čiščenja...
29.8.2023 ob 17:18 (*Zadnja sprememba objave: 29.8.2023 ob 17:19 uporabnik blokovc.)
Tako je, kot so ti povedali predhodniki. Če bi sam to vedel prej, v tuš nikoli nebi vgradil te drage in bebaste zadeve, ampak čisto navaden talni sifon. Ampak, kaj čmo, šefica ima vedno prav. Razen kadar se moti. cena je pa to, da to reč sedaj sama čisti na kakšne tri do 4 tedne. Jaz sem bil seveda proti vgradnji.
Je pač tako, da ženske pred spanjem morajo izprati vso svinjarijo s sebe, ki jo zjutraj namalajo nase. potem je tukaj še prekomerna uporaba raznih gelov za tuširanje in mil, da las sploh ne omenjam. Dobri ste da vam odtok sploh zdrži tri tedne, jaz mrežico za zadrževanje las čistim vsak dan in vedno je skoraj polna.
Nigdar je ne tak bilo, ka nekak nej bilo i nigdar nebu ka nekak nebu.
Ok, kar se las tiče je logično.
Kar se pa gošče tiče, jo je pa vsekakor več pri uporabi trdih mil napram tekočim.
Če uporabljaš trda, probaj za nekaj časa zamenjat s tekočimi/geli.
Hvala za odgovore. Mislim da je razlog res v milu. Začetek težav približno časovno sovpada s tem, kdaj smo začeli uporabljati otroško trdo milo, ki se tudi dosti hitreje topi, kot navadno.
Bomo v navado dodali, da z vročo vodo speremo sifon in videli, če bo to rešilo težave.