Kar naredi dom > Vrt in okolica
ŽIVA MEJA - VARNO ZA PSA

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ŽIVA MEJA - VARNO ZA PSA
#1
Pozdravljeni! Potrebujem pomoč pri izbiri žive meje, ki bo varna za dom s psom. Namreč všeč mi je bila ideja žive meje z lovorikovci, vendar sem prebrala, da so jagode in tudi listi za pse smrtno nevarne… Podobno sem prebrala tudi za pušpan. 

Prosim za pomoč - iščem rastlino, ki bo zrastla kakšen meter in pol, bo TUDI ČEZ ZIMO ZELENA (to je dokaj pomembno), po možnosti listnata (ne iglicasta). Kar je najpomembnejše, pa da je varno za štirinožnega prijatelja. Hvala za pomoč!

In vem, da imajo ljudje doma verjetno brsljane, tise in podobne sploh strupene rastline, pa je vse ok, vendar ne bi tvegala, saj je kuža kar radoveden.?
#2
Vec sosedov ima psa in lovorikovec, pa nobenih tezav. Verjamem, da psi ne bi preziveli ves ta cas, ce bi kar jedli vse po vrsti - zagotovo imajo s svojim vohom tudi precej prefinjen sistem zaznavanja, kaj je za njih strupeno.

Lp, G
#3
Fotinija bo prava, ko se razrase, ne pride nič čez ......
#4
Starši imajo lovorikovec in psa pasme cane corso. Sklepam, da ziher nekaj jagod oz. cvetov poje, vendar je še vedno živ.
Aja, lovorikovec je star 8 let, pes pa 5. Tako da je dal skozi že nekaj cvetenj in je še vedno z nami ... Včasih smo celo jezni, da "jagode" niso strupene.


Skok na forum:
Zadnje novice

Posedanje temeljev na šibkem nasipu
01.12.2023 ob 09:34:39
Posedanje temeljev na šibkem nasipu
Ustrezna strokovna priprava temeljnih tal je za stabilnost gradbenega objekta ključnega pomena. Za potrebe temeljenja najprej odstranimo... Beri dalje »
Sanacija hiš po poplavah
13.09.2023 ob 12:58:03
Sanacija hiš po poplavah
Poplave avgusta 2023 so prizadele veliko območij v Sloveniji, poškodovanih je bilo tudi veliko hiš. Lumarjevi strokovnjaki... Beri dalje »