Nepremičnine > Nakup, prodaja in pravna vprašanja
koliko je fasada na hiši?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
koliko je fasada na hiši?
#1
eno hišo si ogledujem, 150 kvadratov približno je tloris....in me zanima koliko je stroškov z fasado? Ker je trenutno hiša brez. In kako je s kurjavo pozimi, koliko fasada z izolacijo pomaga s toploto v hiši?
hvala za odgovore
#2
Računaj da je strošek fasade cca 50-60 eur / m2 fasade.
Koliko je m2 fasade si pa izračunaj tako, da sešteješ zunanje mere hiše (obseg) ter pomnožiš z njeno višino. Predlagam da vzameš višino do strehe, tista dva trikotnika, ki pa ostaneta, če je dvokapnica pa poračunaš posebej ali pa zanemariš, saj je malo kvadratov.
#3
Običajno se fasada rešuje po sanaciji oken in izdelavi hidro izolacije. Tudi police se pogosto menjajo... Izdelava škatel na napušču seveda tudi podraži celo stvar... Enako balkoni... Poanta je, da fasada za sabo potegne še druge stroške. Če želiš od oka... Fasada 10 do 15K. Zelo podobna cifra za okna in vrata. Police so od do... Če delaš sam je poceni, drugače si spet hitro ob 2K. Če te bo zamikalo, da bi hišo samo prebarval je škoda denarja... Raje za tisti denar dobro izoliraj podstrešje.
#4
Je pa to ena od redkih investicij, ki se TAKOJ začne izplačevat:

- manjša poraba za kurjavo, ki je pri slabo ali neizolirani hiši najvišji strošek
- manjša poraba za hlajenje, ki je zadnja leta kar aktualna zadeva
- če narediš fasado, ponavadi ni nujno menjati ogrevalne naprave, ker se bo z vsako cena ogrevanja zmanjšala na polovico ali celo tretjino
- pridobiš višjo in enakomerno temperaturo v notranjosti, mala nihanja poleti in pozimi, kar pomeni višjo kvaliteto življenja
- ne bo več plesni na hladnih prekladah
- ne nazadnje lep izgled, ki v trenutku dvigne vrednost hiše

Za NOBENO drugo investicijo pri hiši se toliko ne izplača vzeti kredit kot ravno za novo izolacijsko fasado. Pa še EKO subvencijo vzameš.


Skok na forum:
Zadnje novice

Posedanje temeljev na šibkem nasipu
01.12.2023 ob 09:34:39
Posedanje temeljev na šibkem nasipu
Ustrezna strokovna priprava temeljnih tal je za stabilnost gradbenega objekta ključnega pomena. Za potrebe temeljenja najprej odstranimo... Beri dalje »
Sanacija hiš po poplavah
13.09.2023 ob 12:58:03
Sanacija hiš po poplavah
Poplave avgusta 2023 so prizadele veliko območij v Sloveniji, poškodovanih je bilo tudi veliko hiš. Lumarjevi strokovnjaki... Beri dalje »