Nepremičnine > Nakup, prodaja in pravna vprašanja
Stanovanje v najem

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stanovanje v najem
#1
Imam manjše stanovanje v pritličju bloka z upravnikom. Moram pridobiti soglasja vseh lastnikov v bloku, v kolikor želim stanovanje oddajati turistom? 

Hvala
#2
če hočeš, da je vse po pravilih potem ja...oziroma nekje piše 75%, nekje 100% spet drugje, da rabiš podpise najbližjih sosedov...se pravi levo, desno, zgoraj in spodaj.

v praksi je pa tako...če boš šel spraševati po bloku za soglasje ti lahko garantiram, da vseh 100% ne boš dobil (pač pokvarjenost ljudi)...lahko pač začneš oddajati...v najslabšem primeru te bo sosed prijavil in dobil boš inšpektorja kateri ti bo izdal opomin...kar pomeni, da pridobi soglasja ali pa zapri dejavnost.

potem pa ti oddaš stanovanje v dolgoročni najem takrat ti pa noben nič ne more....po možnosti dobiš še najemnike kateri se ob praznikih in nedeljah požvižgajo na mir....takrat bodo sosedje videli kaj so naredili


Skok na forum:
Zadnje novice

Posedanje temeljev na šibkem nasipu
01.12.2023 ob 09:34:39
Posedanje temeljev na šibkem nasipu
Ustrezna strokovna priprava temeljnih tal je za stabilnost gradbenega objekta ključnega pomena. Za potrebe temeljenja najprej odstranimo... Beri dalje »
Sanacija hiš po poplavah
13.09.2023 ob 12:58:03
Sanacija hiš po poplavah
Poplave avgusta 2023 so prizadele veliko območij v Sloveniji, poškodovanih je bilo tudi veliko hiš. Lumarjevi strokovnjaki... Beri dalje »