Nepremičnine > Nakup, prodaja in pravna vprašanja
Lastništvo elektro priključka

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lastništvo elektro priključka
#1
Zdravo!

Na elektru so mi povedali, da je po novi zakonodaji lastnik novogradnje tudi lastnik celotnega naročenega elektro voda do priključne postaje. Včasih je vod, do merilne omarice na parceli bil v lasti in vzdrževanju elektra (samo sklepam iz trenutnih izkušenj).

Mi lahko kdo pomaga poiskat ta člen oz. zakon ali kako drugače razloži to zadevo?

Hvala za vsako informacijo.
#2
Mislim, da si nekaj narobe razumel. Ti si seveda lahko narediš priključek do svoje merilne omarice in ga obdržiš v svoji lasti. S tem pa tudi prevzameš vso odgovornost in skrb za celoten potek kabla. Lahko pa se lastništvu priključka odpoveš, kar imaš kot klavzulo v pogodbi za dobavo in odjem električne energije.
Sicer so tudi izjeme. Če v bližini tvoje hiše ni nizkonapetostnega omrežja, ti Elektro ponudi, da priključek zgradiš sam in da ostane v tvoji lasti ali pa tudi, da priključek zgradiš in če je primeren še za širitev, ti Elektro del stroškov tudi povrne.


Skok na forum:
Zadnje novice

Posedanje temeljev na šibkem nasipu
01.12.2023 ob 09:34:39
Posedanje temeljev na šibkem nasipu
Ustrezna strokovna priprava temeljnih tal je za stabilnost gradbenega objekta ključnega pomena. Za potrebe temeljenja najprej odstranimo... Beri dalje »
Sanacija hiš po poplavah
13.09.2023 ob 12:58:03
Sanacija hiš po poplavah
Poplave avgusta 2023 so prizadele veliko območij v Sloveniji, poškodovanih je bilo tudi veliko hiš. Lumarjevi strokovnjaki... Beri dalje »