Nepremičnine > Nakup, prodaja in pravna vprašanja
Meja ,dogovori,služnost...

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Meja ,dogovori,služnost...
#1
Pozdrav vsem.

vsega po malem.

V bistvu spora ni , še...
Pred cca 45 leti je ob gradnji sosednjih hiš bilo marsikaj okoli meje "dogovorjeno"...Ob teh dogovorih se je celo ena mejna žična ograja postavila v skupni režiji kar seveda govori v pris da je bilo vse dogovorjeno in nikoli sporov iz tega naslova. Je bilo pa vse v dogovoru in če sedaj gledaš po mapni kopiji meja seveda ne štima...Eni iz teh dogovorov so že žal pokojni.. 

Vmes je tudi dostopna pot do ene hiše ,ki je uradno v lasti druge hiše. Ljudje so vedno vedeli da cesta ni njihova ,ampak nikoli v kakšnih spornih besedah.

Sedaj pa mlajši ljudje imajo malo veliko časa in rahlo iščejo težave.

Predvsem izjave ,da je tista žična ograja na njihovem ... Da je pa recimo njihov dovoz  v naši lasti in da so bili vedno seznanjeni s temu da je naša je pa nekako preslišano.. Nekako vidi samo kar je njim po godu.

V glavnem kako je z zadevami ki so obstoječe več kot 40 let ,tufi če niso v skladu z uradno mejo. ?  Mi lahko naloži da moram spremeniti potek žične ograje ,ki ima celo betoniran temelj ?

Sploh v luči ,da ima dovoz po moji parceli ,za kar so vsi vedeli in še vedno vedo, da j ebil tako dovoz kot ograja stvar dogovora. Nobenih zapisov.

Kaj menite.Se imam za kaj obremenjevati ,ali pač ni skrbi za obstoječe stanje. ??
#2
Najprej preveri na GU, kakšno je stanje na "papirju".

Dogovorite se, da dobite geometra, ki bo pomeril in predlagal mejo, uredite služnosti in vse to (realno stanje) vnesite v kataster. Pri tem se bo verjetno potrebno prilagajati in s čim sprijazniti, tako na eni kot na drugi strani.

Imeti solidnega soseda je več vredno, kot nekaj m2 zemlje. Predvsem pa to skušajte rešiti s pogovorom.


Skok na forum:
Zadnje novice

Sodobni arhitekturni trendi: letne kuhinje
05.07.2024 ob 13:49:24
Sodobni arhitekturni trendi: letne kuhinje
Letne kuhinje so postale nepogrešljiv del sodobne arhitekture in oblikovanja domov, saj urejena in dobro načrtovana zunanjost... Beri dalje »
Sodobni arhitekturni trendi: odprti prostori
05.07.2024 ob 09:49:30
Sodobni arhitekturni trendi: odprti prostori
Si sploh še lahko predstavljate, da bi bila kuhinja od jedilnice ločena z vrati, ta pa s še enimi od dnevne sobe? Ali pa... Beri dalje »
Sanacija hiš po poplavah
13.09.2023 ob 12:58:03
Sanacija hiš po poplavah
Poplave avgusta 2023 so prizadele veliko območij v Sloveniji, poškodovanih je bilo tudi veliko hiš. Lumarjevi strokovnjaki... Beri dalje »