Nepremičnine > Nakup, prodaja in pravna vprašanja
Brez Projektne Dokumentacije

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Brez Projektne Dokumentacije
#1
Pozdravljeni,

Zanimam se za hišo letnik 1979, ki ima gradbeno dovoljenje, nima pa projektne dokumentacije, ker se je nekje med dvema prodajalcema izgubila.

Jaz bi rad tako hišo obnovil, ampak na način, kjer bi bil potrebno gradbeno dovoljenje, ker bi eno okno malo povečal, ter še na kakšen drug način posegal
v konstrukcijo stavbe, npr. prestavitev vhoda, izgradnja notranjega stopnišča v klet itd..

Na upravni v arhivu tudi te projektne dokumentacije ni, ker ne hranijo teh debelih fasciklov. Mi je zaposlena tam omenila, da bi potrebovali za eno stolpnico prostora, da bi lahko vse fascikle za vse bajte v Sloveniji hranili :Smile


Kakšen problem mi lahko predstavlja ta manjko projektne dokumentacije ? Se lahko kaj zakomplicira pri pridobivanju novega GD za obnovo ?


Hvala za pojasnila
#2
Stara dokumentacija je vedno dobra stvar ni pa nujna (oz. investitor je dolžan hraniti dokumentacijo ves čas uporabe objekta, ampak skoraj vedno se nekje izgubi). Pri novi dokumentaciji bo projektant moral narediti posnetek obstoječega stanja (v primeru dobre dokumentacije jo lahko samo preriše v računalnik, tako pa bo objekt moral premeriti). Razen malo več dela za projektanta ne vidim nekih težav glede na podane informacije.
#3
Kecko, hvala za odgovor.

V gradbenem dovoljenju je sicer navedeno, da ima hiša deimenzijo 5x7 z možnim odstopanjem +/- 10%. Ko sem hišo premeril in odštel izolacijo, ter dodal še 10%, sem dobil še vedno tam cca 60 cm odstopanja.


Ok, saj to vem, da je itak ni bajte grajene v Jugoslaviji, ki bi bila delana čisto po načrtu.


Bi imel zaradi tega kakšne težave, ali se to lahko spregleda ?
#4
Če boš delal zadeve, ki terjajo gradbeno dovoljenje (rekonstrukcija, dozidava, nadzidava, ipd.) Lahko možna odstopanja legaliziraš v tem postopku. Malo več dela za projektanta ampak če je končni rezultat skladen z OPN ne bi smelo biti težav.


Skok na forum:
Zadnje novice

Si želite na svoje, a potrebujete kredit?
17.11.2023 ob 08:46:47
Si želite na svoje, a potrebujete kredit?
Tu smo za vas in vaše želje. Lepo vabljeni v NLB Poslovalnico, kjer vam bodo naši kreditni strokovnjaki pripravili ponudbo... Beri dalje »
Porotherm Profi opeka: do trikrat hitrejša gradnja in še prijetnejše bivanje
10.11.2023 ob 09:27:46
Porotherm Profi opeka: do trikrat hitrejša gradnja in še prijetnejše bivanje
V kolikor bi želeli, da bi bil vaš dom zgrajen pravočasno in tudi po vseh kriterijih kakovosti in trajnosti, vam bodo v pomoč... Beri dalje »
Sanacija hiš po poplavah
13.09.2023 ob 12:58:03
Sanacija hiš po poplavah
Poplave avgusta 2023 so prizadele veliko območij v Sloveniji, poškodovanih je bilo tudi veliko hiš. Lumarjevi strokovnjaki... Beri dalje »