Objave: 116
Teme: 11
Ocena:
2
V navodilih hladilnika je navedeno temp. območje delovanja od 10-32 stopinj. Do 5 stopinj bi naj deloval brez problema. Pod to temperaturo pa ni garancije. Plin je R600a butan. Kaj gre narobe če je tu in tam tem pod 5 stopinj?
Objave: 855
Teme: 31
Ocena:
10
Po moji laični presoji, je bolj problematična zgornja meja temperaturnega območja. Nižja kot je temperatura okolice bolj ekonomično je delovanje hladilnika. Kaj se zgodi, ko se temperatura okolice spusti pod mejo temperature v hladilniku, pa res ne vem. Najbrž bi takrat moral hladilnik delovati kot grelec, da bi ohranjal nastavljeno temperaturo.
Nigdar je ne tak bilo, ka nekak nej bilo i nigdar nebu ka nekak nebu.
Ocena:
2
10.1.2023 ob 09:15
(*Zadnja sprememba objave: 10.1.2023 ob 09:16 uporabnik Godfather.)
Ja logično je res tako, ampak ni čisto tako. Naj bi bilo nekaj v povezavi z mazanjem kompresorja. Ampak ne vem a je samo možna okvara ali bo ziher crknil... V garaži kaj veliko pod 0 ne bo, pod 5 stopinj pa kr pride.
V bistvu je zamrzovalna omara ne hladilnik, sem narobe napisal, tako da so temp med -18 in -20.
Objave: 893
Teme: 0
Ocena:
16
Nekaj rezerve je še od proizvajalčeve navedene delovne temperature. Gre se tudi za to, kako se olje in plin obnašata pri teh temperaturah.
Objave: 49
Teme: 14
Ocena:
0
Naša izkušnja, kombiniran hladilnik, zamrzovalnik, en kompresor. Ko je bila temperatura pod 5 stopinj kompresor ni vklapljal, skrinja odmrznila, slo vse v smeti. Ko prebereš navodila ima stikalo za lučko dve poziciji. Ena je za konstanto gorenje žarnice pri nižji temperaturi okolice in vklopi kompresor ja in s tem tudi skrinje.
Objave: 68
Teme: 16
Ocena:
0
Če gre za zamrzovalno omaro, je možno, da ima funkcijo freeze protect (deluje do zunanje temp. -15°C). Predvsem novejše zamrzovalne omare in skrinje imajo večinoma to opcijo, ker se ti aparati pogosto uporabljajo v hladnih prostorih.
Preveri v navodilih ali pa na spletu v tehnični specifikaciji za svoj tip aparata. Običajno piše nekaj v smislu:
"INFORMACIJA! Ta aparat deluje tudi pri temperaturi okolice do -15 °C, če dosledno upoštevate spodaj navedena navodila."
Ocena:
2
11.1.2023 ob 08:42
(*Zadnja sprememba objave: 11.1.2023 ob 08:50 uporabnik Godfather.)
Na žalost nimam tega načina.
Bosch GSN58AWEV.
Bomo videli kaj bo. Zaenkrat so temperature prijazne ?.
Opcija je sicer da ga dam v klet, ampak mi stopnice ne dišijo preveč... + poleti bi mi segreval klet.
Objave: 292
Teme: 6
Ocena:
9
Če hladilnik ni narejen za obratovanje pod zmrziščem, v takih pogojih tudi ne bo obratoval, če ima "pametno" krmilje, se bo izklopil. V nasprotnem primeru bo kompresor šel rakom žvižgati in sicer zaradi pre nizkih povratnih temperatur hladiva.
Iz uparjalnika v kompresor mora hladivo vstopiti v plinastem stanju. V kolikor bo v kompresor hladivo vstopilo v tekocem stanju, bo kompresor odpovedal.