Nepremičnine > Nakup, prodaja in pravna vprašanja
soglasje za odmik 1,5m od parcelne meje

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
soglasje za odmik 1,5m od parcelne meje
#1
Question 
Pozdravljeni,

prijazni sosed prosi za podpis soglasja odmiku 1,5m od parcelne meje (namesto 4m) za pridobitev GD.
V predlaganem obrazcu soglasja piše, da v postopku pridobitve gradbenega dovoljenja (48. in 51. člen GZ-1), gradnji oz. posegu ne nasprotujem in se strinjam.

Sleme nove stanovanjske hiše (K+P+1+M, cca. 9x13m) naj bi bilo visoko preko 9m, dokumentacijo pa naj bi imel oddajali samo do 3. podaljšane gradbene faze (ne vemo za priključke ali naprave...).
Sicer imamo tik ob meji garažo (spodaj, svetlo sivo), a nas vseeno skrbi morebitni hrup iz tako bližnjega novega objekta - ventilacija ali toplotna črpalka...

Ne bi rad bil neprijazen, a res težko kar podpišem, karkoli bo že nastalo?
Kakšne izkušnje imate?
Confused


Priložene datoteke Predogledne slike
   
#2
Karkoli bo že nastalo, 4 ali 1,5 metra od meje, hrup bo zate enak. Bistvena razlika bo v bodočih odnosih s sosedom, izkušnje kažejo, da so odnosi na štirih metrih dosti bolj neprijazni od enainpol meterskih.
Čisto tako spotoma, kdo je tebi dovolil gradnjo garaže manj kot štiri metre od meje?
#3
Sosed ne sme met objekta 1.5 metra od roba parcele, ti ga maš pa lahko 2 cm stran?

V takih primerih se je zavoljo normalnih odnosov najbolje poslužiti pravila recipročnosti - tok kokr mam loh jst od roba parcele, tok maš loh tud ti.
#4
Če te bližina hiše ne moti, napiši svoje soglasje v katerega dopiši, da ne sme imeti na mejo z vami nobene naprave kot je napreimer ( ventilacija, rekuperacija, toplotna črpšalka, izpuh iz centralenga sesalnega sistema). Vo soglasje lahko vpišeš kar želiš. Potem naj pa sosed naprave pač da na drugo stran, če želi na tvoji strani jiši tako blizu


Skok na forum:
Zadnje novice

Marlesov dan odprtih vrat v Sežani
08.12.2023 ob 11:29:54
Marlesov dan odprtih vrat v Sežani
V Sežani bo v soboto, 16. decembra, med 10. in 14. uro potekal zadnji letošnji Marlesov dan odprtih vrat, na katerem bo... Beri dalje »
Sanacija hiš po poplavah
13.09.2023 ob 12:58:03
Sanacija hiš po poplavah
Poplave avgusta 2023 so prizadele veliko območij v Sloveniji, poškodovanih je bilo tudi veliko hiš. Lumarjevi strokovnjaki... Beri dalje »