Nepremičnine > Nakup, prodaja in pravna vprašanja
Prepoved dostopa do parcele

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prepoved dostopa do parcele
#1
Z izvajalcem, ki je delal izkop za temelj sva v manjšem sporu glede plačila. Pravzaprav so problem obračunane količine. Očitno ali jaz ali on ne znava uporabljati metra in računati m2, m3...

 Izvajalec grozi, da bo vse kar je  naredil prekopal. 

Zanima me ali mu lahko, s kaksno podlago in na kakšen način  prepovem dostop do parcele vsaj do razrešitve problema, v naslednjih dneh pride nadzorni... .
#2
Razlika v ceni je?
Tvoj izračun je koliko evrov,ter koliko njegov,pa pustimo kubike.
#3
cca 7000€
#4
Ne poznam zdej cen, ampak za 7000 eur razlike mora biti pa ze konkretna razlika v odkopanih kubikih?! Matematika tukaj ni nek science fiction, saj se ve, za kako veliko bajto se je delal izkop in priblizno kako globoko. Je pa res, da grejo z globino kubiki hitro gor ... Pol metra vec na 10x10 tlorisu je 50 kubikov ...
#5
kubiki niti niso tak problem, no so, ampak predstavljajo manjši delež spornega zneska. Tudi cena na em je znana in se jo da izmerit. Bolj so problem dodatna dela, ki bi jih moral prej dogovoriti z mano, oz. vsaj predhodno ovrednotiti. Tu gre predvsem za mojo napako, ker nisem bil dovolj glasen pri zahtevi, da naj pred izvedbo pove koliko je določena stvar vredna . Spet druge stvari je delal po svoji glavi, ko sem ga opozoril na zadevo, je bilo vedno ''ne skrbi, vse bomo rešili '' . Pa nekatere zadeve je po 2x zaračunal... Skratka smo kjer smo. Bo že nadzorni rešil, zato pa ga imam.
Recimo za občutek prenos zakoličb na gradbene profile - 550€, ta ga pa zmaga - uporaba potopne črpalke 4 dni po 1-2h, 800€ SmileSmile Ni mi problem plačat, če je delo opravljeno. Ampak... ne me jebat!

Vem da je, kar se lastnine tiče, že po ustavi stanovanje nedotakljivo. Parcela pa ni. Vem tudi, da je prepoved težje izvedljiva, dokler ne dela škode. Torej ali mu lahko prepovem dostop zaradi tega, ker sumim, da bi lahko naredil škodo.
#6
Hmm, ce nisi placal in ce on povrne situacijo v prvotno stanje (kar je sicer malo utopicno) ne vidim neke skode, ki bi jo ti utrpel. Ali pac?

Je pa verjetno tezko vnaprej vse predvideti, glede na to, da terena pod seboj ne poznas. Crpalka je pa kul posel ja, ocitno! Big Grin

Nic, naj nadzorni resuje glede merskih zadev in vprasljivih dodatnih del - glede cen pa - kaj pa vem. Naceloma se o teh meni investitor.

Lp, G
#7
Kajtimar,
kateri je ta tvoj izvajalec?? Napiši v ZS , če tu ne gre lepo napisat!!
Lep pozdrav
#8
Som16, sem poslal ZS.

Mucek, ja škoda živcev. Naj nadzorni reši. Največji del problema je nastal ravno zaradi tega, ker je slabše nadzoroval med gradnjo... pa naj miga zdaj.
#9
kar maš narejeno ti on ne sme prekopati ,


Skok na forum:
Zadnje novice

Izgradite hišo, kakršno si želite
22.05.2024 ob 06:49:08
Izgradite hišo, kakršno si želite
Inovativne rešitve, ki ne samo skrajšajo da skrajšajo čas gradnje in znižajo stroške, temveč... Beri dalje »
Strešna okna in senčila Tondach za popolno harmonijo doma
07.05.2024 ob 11:28:26
Strešna okna in senčila Tondach za popolno harmonijo doma
Eleganca in funkcionalnost na vaši strehi! V današnjem času, ko mnogi izmed nas velik del dneva preživimo v notranjih... Beri dalje »
Sanacija hiš po poplavah
13.09.2023 ob 12:58:03
Sanacija hiš po poplavah
Poplave avgusta 2023 so prizadele veliko območij v Sloveniji, poškodovanih je bilo tudi veliko hiš. Lumarjevi strokovnjaki... Beri dalje »