Nepremičnine > Nakup, prodaja in pravna vprašanja
Nujno rabim pomoč, predaja stanovanja

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nujno rabim pomoč, predaja stanovanja
#1
Prosim, če mi lahko kdo hitro svetuje. V notarskem zapisu piše, da ob predaji ne sme biti nobena fizična oseba prijavljena v stanovanju. Kaj se naredi, če je nekdo še prijavljen? Se ne prevzame? Se napiše v zapisnik? V notarskem zapisu je tudi pogodbena kazen za vsak dan zamude pri predaji. Se lahko to uveljavi v tem primeru, saj je dogovorjeno, da mora biti stanovanje prazno oseb?

Hvala
#2
Glede na zapisano: druga stran se lahko odloči, da ne prevzame in vztraja pri pogodbeni kazni. Torej se lahko uveljavi. Če je rešitev na vidiku, je dogovor najboljša izbira.
#3
Neugodno je , ker se mora odjaviti oseba, ki je prijavljena.
Torej če so v stanovanju podnajemniki, jih ne more odjaviti lastnik, ampak se morajo sami podnajemniki. Ki pa jim, ko se enkrat izselijo to ni najbolj nujna zadeva.
.
#4
Naredite aneks, da je stanovanje prosto oseb, so pa še prijavljeni lahko do 30 dni, ko se morajo odjaviti, sicer se od takrat dalje obračunava kazen iz pogodbe.


Skok na forum:
Zadnje novice

Pohištvo za jedilnice
04.10.2023 ob 13:35:53
Pohištvo za jedilnice
Mize in stoli – kako pomembna je pravilna izbira? Izbira pravega kompleta miz in stolov v... Beri dalje »
Na ogled skoraj nič-energijska individualna hiša Lumar
02.10.2023 ob 08:08:40
Na ogled skoraj nič-energijska individualna hiša Lumar
V podjetju Lumar v soboto 7. oktobra, med 10.00 in 15.00 uro, pripravljajo nov dan odprtih vrat v okviru Lumar Zero Emission... Beri dalje »
Naravna svetloba: Ko eno okno ni dovolj
25.09.2023 ob 08:28:13
Naravna svetloba: Ko eno okno ni dovolj
Jesensko obdobje nas po navadi pozdravi s hladnejšimi in krajšimi dnevi, ki jih običajno preživljamo večinoma v zaprtih... Beri dalje »
Sanacija hiš po poplavah
13.09.2023 ob 12:58:03
Sanacija hiš po poplavah
Poplave avgusta 2023 so prizadele veliko območij v Sloveniji, poškodovanih je bilo tudi veliko hiš. Lumarjevi strokovnjaki... Beri dalje »