Nepremičnine > Nakup, prodaja in pravna vprašanja
Nujno rabim pomoč, predaja stanovanja

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nujno rabim pomoč, predaja stanovanja
#1
Prosim, če mi lahko kdo hitro svetuje. V notarskem zapisu piše, da ob predaji ne sme biti nobena fizična oseba prijavljena v stanovanju. Kaj se naredi, če je nekdo še prijavljen? Se ne prevzame? Se napiše v zapisnik? V notarskem zapisu je tudi pogodbena kazen za vsak dan zamude pri predaji. Se lahko to uveljavi v tem primeru, saj je dogovorjeno, da mora biti stanovanje prazno oseb?

Hvala
#2
Glede na zapisano: druga stran se lahko odloči, da ne prevzame in vztraja pri pogodbeni kazni. Torej se lahko uveljavi. Če je rešitev na vidiku, je dogovor najboljša izbira.
#3
Neugodno je , ker se mora odjaviti oseba, ki je prijavljena.
Torej če so v stanovanju podnajemniki, jih ne more odjaviti lastnik, ampak se morajo sami podnajemniki. Ki pa jim, ko se enkrat izselijo to ni najbolj nujna zadeva.
.
#4
Naredite aneks, da je stanovanje prosto oseb, so pa še prijavljeni lahko do 30 dni, ko se morajo odjaviti, sicer se od takrat dalje obračunava kazen iz pogodbe.


Skok na forum:
Zadnje novice

TOPDOM odprl novo poslovalnico v Brežicah
22.09.2023 ob 06:54:30
TOPDOM odprl novo poslovalnico v Brežicah
Podjetje TOPDOM d.o.o. je danes, 21. 9. 2023, ob 10. uri odprl vrata svoje nove, že 36. poslovalnice v Sloveniji. Nova poslovalnica v... Beri dalje »
Sanacija hiš po poplavah
13.09.2023 ob 12:58:03
Sanacija hiš po poplavah
Poplave avgusta 2023 so prizadele veliko območij v Sloveniji, poškodovanih je bilo tudi veliko hiš. Lumarjevi strokovnjaki... Beri dalje »