Opremljanje doma > Kuhinjska oprema
Indukcija in posoda

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Indukcija in posoda
#1
Kupil sem novo posodo za indukcijo (ponve ipd) in sem pred prvo uporabo za hec položil na ind.ploščo in preveril kako zelo ravno dno je.

Nekatere posode imajo popolnoma ravno dno, so pa npr. nekatere ponve rahlo neravne - če sem pretirano natančen se na eni strani posoda nagiba ob pritisku na strani za milimeter ali delček milimetra. 

Kakor vem je za pravilno delovanje indukcije potrebno imeti popolnoma ravno dno, sicer greje samo del posode, ali se motim?

Koliko ukrivljenosti bo indukcija še dopustila in bo delovala tako kot mora?
#2
Načeloma indukcija dela do nekih 2 cm razdalje.
Torej ta milimeter na robu ne bi smel predstavljati problema.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: logo2.png]Verjeli ali ne,    400 ni dovolj!!!!
#3
Tako kot je Fery rekel. Da morda bolje razumeš - fora indukcije je, da se energija prenaša induktivno - "wireless" med indukcijsko tuljavo in posodo. Plošča, na katero postaviš posodo, je le začita med temi tuljavami in posodo in ne oddaja nič energije. Tako, da tisti milimeter ni noben problem.
#4
Aha, no super in hvala za to razlago. Sem malo domneval, da je tako ampak vseeno vprašam, ker ne vem zakaj eni tako poudarjajo, da mora biti dno ravno...sem mislil, da je to ključnega pomena.

Še enkrat hvala.
#5
Ravno dno je menda bolj bistveno pri navadni steklokeramiki. Sicer moja žena takoj vrne v trgovino ponev, ki ni ravna. Klokotanje in sukanje posode pri mešanju s kuhalnico res ni fajn. Tiste, ki se potem skrivijo, gredo na Dinos ali Surovino. Pri indukciji do krivljenja dna načeloma ne pride.


Skok na forum:
Zadnje novice

Pomladni ZERO EMISSION® dnevi Lumar
17.03.2023 ob 14:13:43
Pomladni ZERO EMISSION® dnevi Lumar
Inovativna gradnja LUMAR - V ŽIVO na edini slovenski certificirani aktivni hiši in izjemno priljubljeni hiši Lumar Primus-D... Beri dalje »
1. Marlesov sejem inovativnih bivalnih rešitev
17.03.2023 ob 10:07:26
1. Marlesov sejem inovativnih bivalnih rešitev
V Marlesu verjamemo v zdravo in tehnološko napredno okolje. Verjamemo, da z uporabo sodobnih zelenih tehnologij pri snovanju... Beri dalje »