Nepremičnine > Nakup, prodaja in pravna vprašanja
Udarni vrtalni vijačnik

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Udarni vrtalni vijačnik
Zdravo. Stara Makita (ki ni udarna) počasi peha...obe priloženi bateriji sta konec, samo za nekaj vijakov, pa je že potrebno polnjenje.

Kaj mi priporočate za nakup? Sedaj bi vzel udarni vrtalni vijačnik saj imamo parcelo, kjer ni elektrike in vedno je potrebno kakšno malenkost urediti in enostavneje je na baterijo kot pa vedno znova peljati agregat na lokacijo.

Gledam tole:

https://www.shoppster.si/p/0681401

Vaše mnenje? Dewalt je OK? Cenovni rang okrog 200 EUR, razen če bi dobil kaj neprimerljivo boljšega za malček višjo ceno.
2.0 baterija je premalo. Najdi 5.0. Je pa jasno drazje.... kaj rabis delat? Vijacenje? Vrtanje? Luknje v beton?

Mogoce se usmeris v eno firmo ki ponuja vse masince na isto baterijo. Ala makita/ milwaulke... osnovo kupis sedaj, masince dodajas ko ti zapaše...

Ali pa nekak takega za zacetek...

https://www.grlica.si/akcija/4-orodja-s-...fpp4a-503p
Se strinjam z @firefly. Samo v štartu ne bo pljunu 1,5 k za orodje ko ga bo samo občasno rabil. Za ene 300 dobiš že nekaj s 5ah baterijami, pa potem dokupuj, kar boš/če boš rabil.
2x 2Ah je za občasno delo ok. 5Ah je že hudo težko, če se kdaj namisliš kaj več delat.

Tako kot so že svetovali, izberi eno firmo, ker iste baterije uporabiš za različne baterijske strojčke.
Kot so zgoraj rekli - odloči se za firmo potem pa dokopuj po potrebi - glej malo bolho in podobno. 

Če ze imaš Makito - daj vrtalnik na servis pa dokupi kakšno baterijo.

Pri meni: Makita za resnejše stvari, Parkside za lažje zadeve.
Dobro je tudi imeti različne baterije - če ni potrebe po večji moči raje uporabljam manjše, ker so lažje. 

Večino strojčkov imam podvojenih, npr z Makitino kotno brusilko odrežem s Parsidom pobrusim rob (ne izgubljam časa z menjavanjem plošč).
Vrtalnike včasih uporabljam 4 naenkrat: manjši sveder, večji sveder Markita; grezilo, vijačenje Parkside. Smile
Jaz ti svetujem, da sprobaš od Total tools, cenovno so bolj ugodni, kvaliteta pa je tam tam. Mene so dobili s tem da imajo svojo delavnico, kjer lahko stvari primeš v roke in mal sprobaš. Sem takoj vzel vrtalko in svedre, sprobal par njih na lesu in metalu. Skrajni cajt za obnovit orodje, se bom še po druge stvari oglasil.

Skok na forum:

Zadnje novice

Posedanje temeljev na šibkem nasipu
01.12.2023 ob 09:34:39
Posedanje temeljev na šibkem nasipu
Ustrezna strokovna priprava temeljnih tal je za stabilnost gradbenega objekta ključnega pomena. Za potrebe temeljenja najprej odstranimo... Beri dalje »
Sanacija hiš po poplavah
13.09.2023 ob 12:58:03
Sanacija hiš po poplavah
Poplave avgusta 2023 so prizadele veliko območij v Sloveniji, poškodovanih je bilo tudi veliko hiš. Lumarjevi strokovnjaki... Beri dalje »