Opremljanje doma > Pohištvo
Vrednost starega pohištva

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vrednost starega pohištva
Živjo, 

V hiši z letnico 1903 imamo nekaj starega pohištva, ki bi ga prodali, vendar nimamo ideje kakšna je njegova vrednost. 

Nekaj kosov je verjetno starejših in nekaj, ki so novejši. 

Če se kdo spozna prosim za informacijo kaj sploh imamo in koliko približno so kosi vredni. 

Slike pohištva so vidne na Google albumu; 
https://photos.app.goo.gl/ZZmJrkfqZyTppdeVA
Na bolhi imaš primerljive kose pohištva s cenami.
Ja ampak to ne pomeni da so toliko vredni... vreden je toliko kolokor je nekdo pripravljen placati. V sloveniji je interesa za tako pohistvo zelo zelo malo...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Interesa skoraj ni. Velika škoda, da se v smeti meče pohištvo, ki bi z malo obnove lahko v starem stilu služilo še stoletje. Problem je tudi skladiščenje, ker se kvalitetnega starega pohištva ne da kaj dosti razstaviti.
Poizkusi v Avstriji. Tam so mahnjeni na te stvari, pa še plačajo kot zmešani. Ne reče se jim zastonj holcerji.
Pozdrav, take stare stvari se lažje prodajo če so nepoškodovane in predvsem, da niso premazane z novejšimi premazi. Jaz sem ravnokar kupil komplet dveh postelj in dveh nočnih omaric, secesija, staro cca 100 let, nerestavrirano, nepoškodovano, samo mal luknjic od črvičkov, za 160 EUR. Sem nato popajcal (lužil) in impregniral z naravnimi olji, in izgleda top. Kot pravim, nebarvano, ker če ne imaš ful dela z odstranjevanjem, če sploh gre stran.
Je pa res, proda se bore malo ali nič, je pa škoda, ker dobiš za relativno majhen denar lepe stvari. Jaz jih rabim za staro kraško hišo, ki sem jo kupil.  Vse samo za gušt.

Skok na forum:

Zadnje novice

Skrbno načrtovanje prihrani čas in denar
28.03.2023 ob 13:35:52
Skrbno načrtovanje prihrani čas in denar
Kdor se je kdaj v življenju lotil prenove kopalnice, ve, da se ta lahko hitro spremeni v nočno moro. Še posebej, če imamo smolo z... Beri dalje »