Kar naredi dom > Zabavna elektronika
GSM frekfence

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
GSM frekfence
#1
Moje področje je sicer elektrika, se pa na GSM komunikacije bolj malo spoznam.
Gre namreč za to da mi v zadnjem času pri alarmni centrali GSM komunikator (DSC GS3105) vsake toliko časa za kakšne pol minute izgubi signal, potem pa je spet vse v redu, na kar me opozarja centrala. Ko sem klical na Mobicom in razložil težavo, so mi rekli da je komunikator star, in ker operaterji ukinjajo 3G omrežje, se ta ne bo več mogel povezati, ker kao ni primeren za 4G omrežje, ter mi svetoval nakup novega GSM komunikatorja, ki podpira omrežje 4G.
Tukaj pa mi ni nič jasno. V specifikacijah mojega GSM komunikatorja piše da deluje na frekfencah 850, 900, 1800 in 1900MHz. Vem pa, da tudi omrežje 2G ostaja, ter da tudi 4G omrežje deluje na 800 in 1800MHz, mi ni jasno zakaj moj komunikator ne bi mogel delati še naprej, seveda če je izpraven. Zaenkrat me 300€ res ne tišči v žepu.
#2
Niso samo frekvence ... Preko 2G pa vprasanje, ce gre promet zadovoljivo cez ... Sad Zal nisi edini s to tezavo, jih je precej. Tudi po avtih je cel kup 3G vmesnikov.
#3
Ja 3G omrežje se je ukinilo konec septembra: Omrezje3G se poslavlja
Ker modem ne omogoča 4G, sedaj preklaplja med 2G ni 3G. Če imaš opcijo, moraš modem prestaviti ,da je vedno na 2G in da ne 'sili' v 3G. Druga opcija pa je nakup drugega modema, ki omogoča 4G.
#4
Zakaj pa 300€? Jaz imam takega, super mi je, ker ima priključek tudi za 2 zunanje MIMO antene, če imaš slabši sprejem.
https://www.bigbang.si/b535-232-huawei-izdelek-91218/
verjetno je tudi kaj cenejšega..
Na koncu boš itak moral novega kupit.
#5
"Fantocci2 ", jaz govorim o GSM komunikatorju pri DSC alarmni centrali, ki me po telefonu obvešča v primeru sproženega alarma, ne pa o routerju.
Sicer pa zgleda da sem malo prekmalu zagnal paniko. Prejšnji teden se je sigurn nekaj dogajalo z omrežjem, saj mi je komunikator kar naprej skoraj ves teden prekinjal večkrat dnevno za kakšne pol minute, ta teden pa že ves teden dela kot mora. Upam da bo tako tudi ostalo.
Če pa bi že moralo priti do tega da bi kljub vsemu moral nabaviti novega, pa bi prišel v poštev DSC TL-405LE, ki pa žal stane nekaj manj kot 300€
https://mobicom.si/novice/220/univerzaln...munikator/
Nigdar je ne tak bilo, ka nekak nej bilo i nigdar nebu ka nekak nebu.
#6
Ethetneta pa ni na lokaciji? Ker LAN kartica je precej cenejsa, ranga 100 eur, ce se prav spomnim.
(je pa nastavljanje jeba... jeza po dolgem in pocez Sad )
#7
Jaz imam Envisalink 4 mrežni vmesnik in nimam v spominu da bi bilo kaj bolj zapleteno za konfiguracijo.


Skok na forum:
Zadnje novice

Pohištvo za spalnice
09.06.2023 ob 07:30:15
Pohištvo za spalnice
Pohištvo za spalnice iz salona Pohištvo MAROS Včasih nam razkošje predstavlja že lasten intimen kotiček,... Beri dalje »
Vsak CM šteje: Kako opremiti majhno kopalnico?
05.06.2023 ob 07:27:58
Vsak CM šteje: Kako opremiti majhno kopalnico?
Ko gre za načrtovanje majhne kopalnice, je vsak centimeter pomemben. Ker je prostor omejen, je pomembno, da ga čim bolje... Beri dalje »
Kako izbrati pravo kombinacijo senčil?
19.05.2023 ob 08:49:06
Kako izbrati pravo kombinacijo senčil?
S kombiniranjem notranjih in zunanjih senčil lahko ustvarimo prijetno in udobno vzdušje v svojem domu. Tudi ob poletni vročini.... Beri dalje »
Odkrijte prednosti bivanja v mansardi
17.05.2023 ob 12:20:44
Odkrijte prednosti bivanja v mansardi
Tondach rešitve za šarmanten dom Ko izbiramo nepremičnino, je zdravo in kakovostno stanovanje, v današnjem času... Beri dalje »