Opremljanje doma > Talne in stenske obloge
Ploščice na 3cm lepila?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ploščice na 3cm lepila?
#1
Zdravo. Zamenjati moram 2 kvadrata klinker ploscic v garazi. Stare sem odstranil skupaj z razpadlum estrihom na katerem so bile polozene. Sedaj ne vem kako premostiti 3cm debelino estriha okolisnjih...ali narediti nov estrih in potem poloziti na fleksibilno lepilo ali pa veckrat nanesem lepilo in pocakam, da se strdi? Pri prvem me skrbi, da se bosta stari in nov estrih na stikih locila in posledicno bodo pokale tudi ploscice nad stikom. Hvala!
#2
Tudi če boš lepilo mazal, bo na meji razpoka.
Kaj je spodaj, betonska plošča? Potem estrih ne bo šel nikamor, verjetno bo nastala razpoka. Poskrbi da bo nastala na mestu fuge.
#3
Ja. Spodaj je plosca. Tudi starega sem odbil do roba "zdravih" ploscic vkljucno s fugami. Teoreticno potrebujem torej 2,5cm estriha, ker 0,5cm bo lepila. Je to ok? Kaj ce zalijem kar z betonom?
#4
Uporabi izravnalno maso, zato so namenjene, tudi do par cm debeline.
#5
deko1,
očisti ta del kjer si poštemal; namaži z lestosilom; lepilo+pesek ( 0-4 kot polnilo ) zamešaj vgradi in klinker direktno na njega položi.
Lep pozdrav
#6
Hvala za predloge. Tista z izravnalno bo tezka, ker moram naredit se klancino cca 20cm.
Som16, o nekaksni mesanci lepila in se necesa sem tudi sam razmisljal. Bi slo mogoce kar zmesati cementni estrih in lepilo, ker ze ravno imam nabavljeno. Kaksno razmerje? Podlago sem mislil premazati z akrilno emulzijo, bo ok? Cez potem se hidrostop 2k, ker ne vem od kod je prisla vlaga in nacela estrih. Moznost je od spodaj cez betonsko plosco in temelj, od zgoraj cez poskodovane fuge in ploscice ali pa od strani cez prag, ker je bilo nekaj let odprto. Sedaj bo na zunanjem robu nov inox kotnik in asfalt do kotnika. Tako da bom s teh strani nekako poskusal zadihtat pa da vidimo, ce drzi.


Skok na forum:
Zadnje novice

Marlesu srebrno priznanje Štajerske gospodarske zbornice za inovacije
18.06.2024 ob 09:24:25
Marlesu srebrno priznanje Štajerske gospodarske zbornice za inovacije
Ljubljana, 18. junij 2024 – Na tradicionalni podelitvi priznanj podravske regije za inovacije, ki jo organizira Štajerska... Beri dalje »
Pri zelenem kreditu izberite modro
14.06.2024 ob 08:20:35
Pri zelenem kreditu izberite modro
Kam po zeleni kredit? Vse več ljudi se odloča za gradnjo energetsko varčnih oziroma pasivnih hiš, saj na ta način ne zgolj... Beri dalje »
Rast povpraševanj slovenskih strank po nepremičninah na Hrvaškem
13.06.2024 ob 09:17:31
Rast povpraševanj slovenskih strank po nepremičninah na Hrvaškem
Na nepremičninskem portalu Indomio je bilo v prvi polovici leta 2024 zabeležena izjemna 20-odstotna rast povpraševanj... Beri dalje »
Sanacija hiš po poplavah
13.09.2023 ob 12:58:03
Sanacija hiš po poplavah
Poplave avgusta 2023 so prizadele veliko območij v Sloveniji, poškodovanih je bilo tudi veliko hiš. Lumarjevi strokovnjaki... Beri dalje »