Opremljanje doma > Talne in stenske obloge
Kaj dati pod vinil

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kaj dati pod vinil
#1
Pozdravljeni, na novo urejam mansardo, talno gretje, kupil sem vinil na klik : https://www.domtrade.si/vinilna-talna-ob...rast-erica

potem pa sem šel nekaj v bauhaus in vprašal za podlago za vinil. Gospod prodajalec mi je trdil, da ta firma edina jamči da vinil po 14 dneh na talnem ne razpade. Cena pa za 100m2, cirka 1000€.  https://www.bauhaus.si/talne-in-stenske-...ina-1-5-mm

mi zna kdo povedat kaj naj dam spodaj, mogoče pluto? kje naj jo kupim, kakšna cena je oziroma mi da rešitev da bo ok in cenovno sprejemljivo?

najlepša hvala
#2
A je spodaj estrih (beton). Potem raje ne daj nič.
#3
Če je estrih grob, daj samorazlivno izravnalno čez ter kar na to vinil.

Tisto jamstvo za vinil, da edini prenese talno ogrevanje je pa bolj trgovska v stilu da rastlinska olja ne vsebujejo holesterola.
#4
"Gospod prodajalec mi je trdil, da ta firma edina jamči da vinil po 14 dneh na talnem ne razpade."

ou šit, torej je moj že razpadel po petih letih, pa še opazil nisem.... Pa še dražji in od boljše firme je bil (Gerflor).
Cinizem na off, ta prodajalec je navaden nakladač in samo prenaša reklamne floskule naprej, v resnici pa pojma nima.
Glede podlage: pri meni niso dali nobene, so samo pobrusili estrih, ki je bil že v osnovi dobro zaglajen s helikopterjem (novogradnja).
Pri sorodnikih (adaptacija) pa so najprej naredili izravnavo z tankoslojno maso čez obstoječi star betonski pod. Pri nobenem pa niso dali spodaj nobene podloge. Položeno je vrhunsko, ker je izvajalec priznan in kvaliteten. Je bila pa cena polaganja temu primerna... kljub temu bi jim dal še 1x delat.


Skok na forum:
Zadnje novice

Boljši zrak – boljše življenje
06.02.2023 ob 12:58:53
Boljši zrak – boljše življenje
Ste se kdaj vprašali, kakšen zrak dihate v svojem domu? Po podatkih Evropske komisije naj bi Evropejci kar 90 % časa... Beri dalje »