Kar naredi dom > Tempo življenja
Stroški bivanja v montažni hiši

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stroški bivanja v montažni hiši
#1
Rainbow 
Pozdravljeni,
na vas se obračam z vprašanjem koliko povprečno znašajo stroški bivanja v montažni nizkoenergijski hiši s Tč za približno 140m2 (elektrika, komunala, ogrevanje, letni davek ipd.)
Zanima me ker nameravamo postaviti montažno hišo in me zanima povprečen stošek ki ga bivanje prinaša, s tem da je že sam strošek gradnje šel v zadnjih dveh letih samega načrtovanja čez nebo.
Že vnaprej se zahvaljujem za vsak odgovor.
lp
#2
Z odgovori na tvoje vprasanje si ne bos mogel kaj dosti pomagati.

Ze samo stroski komunalnih storitev (voda, kanalizacija, smeti) lahko od obcine do obcine variirajo tudi 50%.

Potem so bivalni pogoji v hisi taksni, da pridejo eni z porabo 6MWh elektrike na letnem nivoju, drugim 10MWh ni dovolj.

Suma sumarum je lahko zbirnik stroskov na letni ravni (voda, elektrika, smeti, kanalizacija, rtv, internet, nzsz, zavarovanje, etc.) za "tvojo" hiso 3000€, ali 5000€ itd.
#3
Zakaj bi bili stroški v montažni kaj bistveno drugačni kot primerljivi zidani? Kot rečeno ti itak variirajo še od miljon drugih pogojev kot pa same konstrukcije sten.
#4
To je odvisno tudi od "življenskega stila". Pri nas pokurimo več štroma za toplo vodo kot za ogrevanje. Gre pa od cca 40 do 50€ od maja do oktobra za štrom (topla voda in ostali porabniki) . Potem vsak mesec naraste za 10€ (še ogrevanje) in se ustavi na 90€ in potem spet pada nekje od februarja dol vsak mesec za 10 € in se s5 ustavi na 40 do 50. Voda in komunala je pri nas simbolična kljub temu, da se radi tuširamo (ne zalivamo in ne peremo avtov). Porabimo cca 3 jeklenke za kuhanje, 300 letno je zavarovanje., par deset evrov vzame dimnikar... Uglavnem... Še vedno pa ponucamo bistveno manj kot prej v stanovanju. Da te še malo zmedem... Vsi obratovalni stroški v bajti so nižji, kot vse elektronske razvade (mobitel, internet, naročnine). Novogradnja (zidana ali montažna), bo ponucala malo. Mi letos še nismo zalaufal TČ za gretje. Pod 23 še ni padlo v hiši. Nizko sonce še vedno lepo ogreje hišo. Sem pa v kopalnici lojtro pojačal iz 1 na 2 (gre do 5.) Moraš pa računat, da potem ko se boš selil bo vsak mesec še vedno šlo nekaj keša v hišo. Vedno ostane kaj za "potem". Nadstrešek, terasa, urejanje okolice, vrtno pohištvo... Koliko je spet odvisno od tebe.
#5
Jaz sem zadnjič računal, koliko pride strošek bivanja v bajti.
Štrom je 14 evrov (ta mesec celo 9), komunalo si delimo in pride 45 evrov (drugače bi bila cca 80 evrov) in to je to.
Ok, pod nujni strošek paše še NUSZ, ki pride 22 evrov mesečno.
Opcijsko pa še zavarovanje 25 evrov.
Se pravi malenkost čez 100 evrov.

To vključuje vse, bivanje, ogrevanje, kuhanje, pripravo in porabo sanitarne vode, smeti ...
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: logo2.png]Verjeli ali ne,    400 ni dovolj!!!!
#6
Prišteti je treba še ˝rezervni sklad˝ , bajta ni nikoli dokončana, nikoli se nič ne pokvari, nikoli boljša polovica ne zahteva ˝izboljšav˝...


Skok na forum:
Zadnje novice

NLB Stanovanjski krediti z jamstvom države
26.05.2023 ob 13:26:45
NLB Stanovanjski krediti z jamstvom države
Mladi do 38 let lahko ob prvem reševanju stanovanjskega vprašanja pridobite stanovanjski kredit po pogojih Zakona o... Beri dalje »
Pohištvo za popolno spalnico
22.05.2023 ob 12:09:13
Pohištvo za popolno spalnico
Spalnica je najintimnejši prostor vsakega doma. Nudi naj prijetno zatočišče pred zunanjim svetom. Zato bodite pri... Beri dalje »
Kako izbrati pravo kombinacijo senčil?
19.05.2023 ob 08:49:06
Kako izbrati pravo kombinacijo senčil?
S kombiniranjem notranjih in zunanjih senčil lahko ustvarimo prijetno in udobno vzdušje v svojem domu. Tudi ob poletni vročini.... Beri dalje »
Odkrijte prednosti bivanja v mansardi
17.05.2023 ob 12:20:44
Odkrijte prednosti bivanja v mansardi
Tondach rešitve za šarmanten dom Ko izbiramo nepremičnino, je zdravo in kakovostno stanovanje, v današnjem času... Beri dalje »