Opremljanje doma > Talne in stenske obloge
Luščenje barve in odpadanje s stropa

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Luščenje barve in odpadanje s stropa
#1
Pozdravljeni

Na vikendu se na različnih mestih lušči strop. Na začetku je izgledalo, kot da so samo razpoke v barvi, vendar ko malo požokaš s špohtlom, padajo dol celi kosi, vse do armature ( ki je na nekih mestih samo kake pol centimetra v betonu).

[Slika: 20221008-165139resize37.jpg]

Ima kdo kak nasvet kako to renovirati? Bi moral najprej to rjavečo armaturo pobrusiti, pobarvati in šele potem zametati? Ker je bil strop v preteklosti že malo poflikan, verjetno vseh mest kjer odstopa sploh ne bom našel. 
Trenutno se nagibam k izdelavi stropa iz knaufa. Pri tem me moti, ker ne vem kako bi jih vijačil direktno v strop, brez konstrukcije. To pa zato ker se nam v vsako najmanjso rapoko zaredijo mravlje, škorpijoni... in bi bil prostor med ploščami in stropom za njih pravi raj.


Priložene datoteke Predogledne slike
   
#2
prvo bi rekel da bi bilo potrebno pogledati zakaj je sploh tako stanje - mogoče zamakanje z zgornje strani?

Če bo armatura še naprej rjavela (večanje volumna železa) ne bo nič držalo.
#3
Pred leti je v zgornjem nadstropju zamakalo. Takrat so bili lastniki vikenda drugi in smo po popravilu ceni samo z gipsom zasilno popravili najbolj kritična mesta.
Verjetno ne bo nikoli več 100% ok, vendar bi rad toliko zrihtal da bi imel kakih 10 let mir. Ne bi pa na polno kompliciral in veliko investiral saj je le vikend.
Ali bi mavčne plošče tudi popokale če bi jih vijačil direktno na strop in bi ta za kak milimeter odstopil?
Predvidevam, da rjavi armatura tudi globje v betonu. Ali to vpliva na varnost same hiše?
#4
Brez podkonstrukcije mavčnih plošč na boš mogel vijačiti. Mogoče, če bi lepil na beton, ampak bi moral v času sprijemanja lepila to podpreti.

To rjavo mrežo lahko saniraš s krtačenjem (žična krtača na kotni brusilki), čez premažeš s cementnim "mlekom", da vsaj malo zaščitiš jeklo.
#5
Če praviš, da gre za vikend in ni tako pomembno kako je narejeno bi jaz vse dele zbrusil do trde podlage, skrtačil armaturo, jo zaščitil. Čez emulzijo in potem fasadno lepilo in mrežico. Potem pa lahko daš izravnalno maso ali pa samo prebeliš.
#6
Gips plate lahko direkt v beton "zabijaš". Kar s zabijalci ki se za ud uporabljajo.
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
#7
Najlepša hvala vsem za odgovore.
Dobil sem tudi nasvet, da strop oblepim s stirodurjem ter potem mrežico in barvo čez. Se vam zdi to smiselna opcija?

Ali bi bilo dobro strop s čim prej premazati, da se zapolni pore in razpoke kar bi verjetno upočasnilo nadaljne odpadanje? Na primer Kemapox Grund 2000?
#8
Si torej sedaj siguren, da zamakanja od zgoraj ni več? Če nisi, je spodaj breze veze kaj finiširat, dokler ni to rešeno.
Da bi samo lepil na strop kakršen je ni ziher, saj lahko odpadejo nadaljni kosi ometa z novopoloženim stirodurjem vred, saj podlaga ni fiksna. Točkovno fiksiraj stirodur (ali gips plate) še v strop (sidranje).


Skok na forum:
Zadnje novice