Gradnja in obnova > Nizkoenergijska in pasivna gradnja
Stopnice v podstrešje in zrakotesnost

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stopnice v podstrešje in zrakotesnost
Pozdravljeni, 

Prosila bi za nasvet kako vgraditi stopnice v stropu za dostop do podstrešja, da bodo tesnile. 

Namen imamo delati test zrakotesnosti in je to ena od stvari, ki jo moramo rešiti. 

Lep pozdrav, 
Katja
Popolnoma enako, kot okna. Trakovi, pena,...
Katja19,
katere stopnice pa imaš namen kupiti in vgraditi?
Ja, nekatere se lahko primerno vgradi in zatesni. Nekatere pa ne .
Lep pozdrav
To pa še nevem katere bi izbrali. Vidim, da se prodajajo stopnice prav za pasivne hiše, ampak stanejo 900€. 

Je res potrebno takšne stopnice vgraditi, če se hoče zagotovit zrakotesnost? 

Lp,
Katja
Sam sem vgradil Minka Polar Extrem, in sicer v malce večjo odprtino v AB plošči.

Vrzel med stopnicami in AB ploščo sem zatesnil s SikaFlex FC11+, po vrhu sem pa okvir z ab ploščo zalepil z airseal trakom.

Test zrakotesnosti je pokazal, da zelo dobro tesnijo.
Katja19 ,
nekje , nazaj, sem napisal, da se niso niti približno izkazale. V montažni. Zamenjali 2x. Tudi neresnost vgrajevalcev.
Opcija okno. Dostop po zložljivi lestvi, v kolikor ni potrebe vsakodnevno na dile.
Tudi v moji temi o " hiši da te kap " so v vseh hišah spuščale topel zrak na dile. Zrakotesnost : Kaj je že to?? Smile Big Grin
Mi bomo imeli neogrevano podstrešje, Izolacija bo položena po zgornji plošči, tam kjer naj bi bile stopnice ni možno položiti izolacije.
Ali je v takem primeru sploh smiselno kupiti podstrešne stopnice?
Sploh ker podstrešja ne bomo pogosto uporabljali.

Razmišljam, da bi vgradili samo vrata brez zložljivih stopnic.

Kaj mislite?

Lp,
Katja
Katja19,
nekaj takšnega, opcija dostopa, sem nazaj v postu napisal. Nekje , nazaaaaaaj, sem tudi slike nalepil, kako se je izdelalo.
Lep pozdrav
Katja nad stopnice se naredi xps škatla s pokrovom. Stopnice ali loputa. Vseeno za izolacijo.
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
In kdo naredi xps škatlo za stopnice? Tega ni zraven ko jih kupiš?
Mož. Rabi 4 plate xps in en purpen...
V kolikor pa ata ni prav pripraven, lahko da debelejšo peno odrezat z 2 cm nadmero in jo zabaše nad štengami. Tako smeti ne bodo letele na štenge in ob odpiranju na svete čase na glavo odpiralca, če bo peno počasi najprej z ene strani odstranil in na njej ujel smeti. Sam sem v ta namen uporabil star penasti jogi.

Res so danes drugi časi. Dedci bi morali vsaj nekaj znati o tehniki, pro drugi strani pa morda kuhajo, perejo, čistijo... vsaj nekaj.
A to da narediš škatlo iz xps bo pa rešilo toplotni most??

Mi imamo na plošči v podstrešju predvidenih 40 cm izolacije, tam kjer bo ta škatla bo pa dosti manj.
Zakaj manj? Skatla (pokrov) je debela kolikor hoces...
Potem tudi nad odprtino stopnic narediš izolacijo 40 cm debeline, lahko iz EPS/XPS, kot je bilo predlagano.

Skok na forum:

Zadnje novice

Pomladni ZERO EMISSION® dnevi Lumar
17.03.2023 ob 14:13:43
Pomladni ZERO EMISSION® dnevi Lumar
Inovativna gradnja LUMAR - V ŽIVO na edini slovenski certificirani aktivni hiši in izjemno priljubljeni hiši Lumar Primus-D... Beri dalje »
1. Marlesov sejem inovativnih bivalnih rešitev
17.03.2023 ob 10:07:26
1. Marlesov sejem inovativnih bivalnih rešitev
V Marlesu verjamemo v zdravo in tehnološko napredno okolje. Verjamemo, da z uporabo sodobnih zelenih tehnologij pri snovanju... Beri dalje »