Opremljanje doma > Talne in stenske obloge
Ogledalo poravnano s keramiko

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ogledalo poravnano s keramiko
#1
Sem iskal in nisem najdel podobne teme. 
Ostalo mi je ravno toliko keramike, da bi položil na način da vmes pustim prostor za ogledalo, ki bo poravnano s keramiko.
V bistvu sem del keramike že položil in zdaj se bom lotil polaganja ogledala.
Kupil sem 4mm ogledalo in 4mm steklo enake dimenzije, keramika je 1 cm. 

Namenil sem se da po steklu namažem neko namensko snov z vlakni s katero bi pridobil da dobim hrapavo povrsino po steklu da ga lahko nalimam na steno. Na steklo bi že prej nalimal ogledalo s traki in silikonom. In poravnal s keramiko.
Kjer so mi prodali ogledalo in steklo so mi rekli da naj s silikonom (oni so mi ga dali), nalimam steklo na steno in nato se ogledalo na steklo. Tukaj imam težavo ker moram kar debelo plast dobiti zadaj, že plošcice imajo cca 3-5mm lepila in tudi so debelejše kot steklo in ogledalo (8mm).
Ali je kdo že delal kaj takega?
#2
Potem najprej naredi izravnavo s lepilom za ploscice. Ali pa kos vezane plosce. Ali pa...

Tudi silikon se da na 1cm debelo natisnit...
#3
Samo dodam.. Mislim, da sem zasledil opozorilo, da ni vsak silikon pravi, saj določen razžre odsevni sloj na steklu ogledala.
#4
@sijared, imaš prav. Ogledala se lepi z nevtralnim silikonom.
#5
Ja, tak silikon so mi dali ko sem kupil ogledalo.

Aha, ja tako bi dobil to debelino s izravnavo s lepilom, super ja. Saj silikon potem prime najbrz brez težav itak.
Se pravi konkretno, moram dobiti vse skupaj 1,5cm da sem poravnan s keramiko. Dam lepila cca 4mm enakomerno in nato zaliman s silikonom steklo debelo 4mm na to in imam slab cm (9mm). Potem dam na steklo obojestranski trak in nekaj kepic silikona in nalimam še ogledalo debelo 4mm.
Te traki so sicer med 1 in 2 mm.
Ali naj steklo in ogledalo kar takoj limam, mislim da ne cakam da se karkoli posusi ampak kar takoj da lahko se ujamem kakšne napake? Nevem čisto kako bi se lotil tega.. In ali če limaš s obojestranskim trakom steklo in ogledalo, če bi recimo bilo premalo debeline ali lahko zadevo še daš narazen, da se ne zlomi ogledalo?
#6
Pa kako veliko je to ogledalo, da tako komplicirate? Če bi se jaz loteval česa takšnega, bi enostavno ogledalo nalimal na enak način kot ploščice. Namazal z lepilom za ploščice in pritisnil na zid. Iz lastnih izkušenj vem, da se lepilo za ploščice konkretno prime za steklo, ko se posuši, posebej, ko ja je treba očistit, Ogledalo pa je na zadnji strani tudi malo hrapavo.
Nigdar je ne tak bilo, ka nekak nej bilo i nigdar nebu ka nekak nebu.
#7
Precej kompliciraš.

Položi ploščice z odprtino za ogledalo z nekaj rezerve ob robovih (fuga), na mestu ogledala naneseš plast lepila za poravnavo. Če je ogledalo 4 mm, pustiš okrog 8 mm debeline. Ko se lepilo posuši, lepiš ogledalo s silikonom direktno na podlago.
#8
Hvala za nasvete, bom upošteval. Ogledalo je sicer dober m2.. 
Ko so mi prodali ogledalo in sem povedal namen so mi prodali še steklo enake dimenzije, da naj nanj lepim ogledalo s traki in silikonom. Ali je to sploh smiselno in zdaj če ga že imam ali ga uporabim ali raje ne in kar direkt ogledalo na posuseno lepilo za keramiko. Steklo je bilo relativno poceni cca 20€..


Skok na forum:
Zadnje novice

Pomladni ZERO EMISSION® dnevi Lumar
17.03.2023 ob 14:13:43
Pomladni ZERO EMISSION® dnevi Lumar
Inovativna gradnja LUMAR - V ŽIVO na edini slovenski certificirani aktivni hiši in izjemno priljubljeni hiši Lumar Primus-D... Beri dalje »
1. Marlesov sejem inovativnih bivalnih rešitev
17.03.2023 ob 10:07:26
1. Marlesov sejem inovativnih bivalnih rešitev
V Marlesu verjamemo v zdravo in tehnološko napredno okolje. Verjamemo, da z uporabo sodobnih zelenih tehnologij pri snovanju... Beri dalje »