Opremljanje doma > Talne in stenske obloge
obračun polaganje keramike- kopalnica

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
obračun polaganje keramike- kopalnica
#1
Keramičar nam je položil keramiko po celem stanovanju. Že prej je povedal kolikšna bo cena po m2. Ves material sem kupil jaz, lepilo, fugirna masa, distančniki… Presenetil pa me je končni obračun , ki ga je naredil.  Še posebno za kopalnico. Recimo podometni splakovalnik Geberit ima eno stranico široko 16 cm in dolgo 120 cm in zgornjo 16cm x 100 cm. Rekel je da se za vse rezane površine računa širina 1m. Zaračunal je torej 120cm x 100 =1,2 m2 in drugo 100 x 100 = 1m2. Enako je zaračunal špalete. Med zidom in oknom je bila recimo  površina visoka 117 cm in široka samo 2,5 cm in je računal 117cm x 100 cm = 1,17 m2. Enako je zaračunal talno polaganje. Če je do zida manjkalo recimo 2cm je zaračunal širino 1m.

Nekako sem pričakoval, da nekaj doda za rezanje, vendar da vse zaračuna 1m širine, se mi zdi pretirano. In tega tudi ni omenil na začetku. Prav tako je postavitev batiškop zaračunal celo dolžino zidu, pa čeprav so bila vmes recimo dvoja vrat, kjer ni bilo batiškop. Ko sem zahteval pojasnilo, mi je rekel, da se tako računa. Prosim za mnenja glede tega. LP
#2
Meni zdrava pamet pravi, da se pri oknih in vratih normalnih dimenzij pač površina ne odbija, saj bi ti sicer moral zaračunati špalete posebej. Meni je keramičar povedal ravno tako. Se pravi celotna površina, kot da odprtin ne bi bilo, dodatno pa je še izdelava vogalov pod kotom 45°.
Posebej je obračunano še polaganje nizkostenske obloge po stenah (po tekočem metru), ALU vogalniki in silikoniranje stikov.
Za površino jaz razumem neto površino. Ni druge razlage. Pri vseh delih v gradbeništvu je tako.

Tukaj je informativni cenik keramičarskih del. Preračunajte si, koliko bi vi plačali po teh cenah, da vidite, ali se vam splača "kregat". Današnje cene so še višje od teh.
#3
Saj, meni je posebej računal špalete. In to, vsaj meni se zdi kar drago. Okno v kopalnici ima 1,1 m x 0,74 m, torej 0,814 m2. Mere špalet so dve stranici 1,10m x 0,15m in zgornja 0,74m x 0,15m. skupaj 0,44 m. Špalate pa je zaračunal tako: 2x 1,10m x 1m + 1x 0,74m x 1m in še en košček od okna do zida širok 25 cm! in visok 1,10m je računal 1,10m x 1m. Torej kot da so špalete široke 1 m. Skupaj je prišlo 4,4 m2. On pravi, da vsi tako računajo.
#4
Primo7, niti pod razno se jaz ne bi strinjal s tem. Pokaže naj ti normative za obračun keramičarskih del, kje to piše.
#5
Koliko ti je po m2 računal, to je vprašanje ! Sicer pa drugič sami položite in prišparajte.
#6
Ja, to je to. Folk pričakuje, da bodo tudi mozaik zlagali za enako ceno, kot polaganje ploščic meter krat meter.
Prej bi mu to povedal, da je nesprejemljivo. Bi pa drugi uletel. Čez kakšno leto ali dve.
Jaz sem popolnoma vse položil sam in se mi ni bilo treba z nikomur kregati.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: logo2.png]Verjeli ali ne,    400 ni dovolj!!!!
#7
Pri prenovi sem veliko dela opravil sam. Vsega pa ne obvladam. In ne gre se mi, da bi se kregal zaradi enega okna. Hotel sem samo zvedeti kako se običajno te stvari obračunavajo. Ker se mi zdi čudno, da se 2,5 cm, ali 15 cm široka površina zaračuna, kot da je široka 1 meter. Izvajalec trdi, da tako vsi obračunavajo. Sicer pa je bil m2 po 19 EUR samo roke.
#8
Tvoja cena je poceni. Jaz sem plačal 30 eur za keramična dela z materialom. Posebej je bilo treba plačati še polaganje obrob in krom vogalnikov okoli okna. Stena se je štela cela in to je to. Vse luknje, robove ni računal posebej. Je pa res, da se je polagalo večina ploščice velikih dimenzij.
#9
Ponavadi se površine obračuna po kvadratih, vse ostalo pa po dogovoru.
Kopalnica je itak zmeraj izven kakršnihkoli kvadratov (ali stopnice, kuhinje po stenah ...), ker je vsaj 5x več dela, kot v dnevni. Pa še sem premalo rekel.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: logo2.png]Verjeli ali ne,    400 ni dovolj!!!!


Skok na forum:
Zadnje novice

Boljši zrak – boljše življenje
06.02.2023 ob 12:58:53
Boljši zrak – boljše življenje
Ste se kdaj vprašali, kakšen zrak dihate v svojem domu? Po podatkih Evropske komisije naj bi Evropejci kar 90 % časa... Beri dalje »