Objave: 115
Teme: 10
Ocena:
2
Objave: 11379
Teme: 16
Ocena:
16
17.9.2022 ob 10:36
(*Zadnja sprememba objave: 17.9.2022 ob 10:37 uporabnik firefly.)
Zakaj bi silikoniral ce imas pa letvice pod ometom???
Ce med letvico in ometom poka sta mozni vsaj 2 razlagi. Pred lepljenjem letvice niso porezali purpena. Omet ni prisel "za" jezik od letvice.
In pa gibanje okna je druga moznost. Ce je okno slabo fiksirano, ce so mozni tako veliki premiki da jih omet ne prenese...
Druga opcija je zelo malo verjetna...
Btw, a so slucajno prekitali komplet letvico? Da je sploh ni videti? Ne plasziko, ne dihtungo?
Ocena:
2
Jaz sigurno nebi silikona tja tiščal. Ker mi je ta ki je delal omet dejal da dajo te letvice tudi zato, da tam stik z oknom ne poka in je neke vrste diletacija.
Purpena ni bilo, ker je ral montaža in okna so bila lepo montirana in tudi vsako vsaj 4x vijaceno.
Da prekitana in silikonirana je komplet letvica. In to s sanitarnim belim silikonom.
Zato pa sprašujem kako to šalabajzerstvo popraviti...
Plačaš izvajalca v dobri veri da ve kaj dela na koncu se moraš pa izobraziti sam pa še popraviti za njim...
Ocena:
16
Ok. Ja, poka kit na letvici. Ne omet. Verjetno. Kit na letvici nima kaj delati. Tudi silikon ne.
Kako resit? Tezko... silikona s letvice niti s okna ne bos dobil brez posledic... razpoke bi ze mogoce kako saniral. Recimo. Ma zasvinjana okna bodo se vedno...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Ocena:
2
17.9.2022 ob 22:21
(*Zadnja sprememba objave: 17.9.2022 ob 22:24 uporabnik Godfather.)
Najraje bi reskiral 2 cm na celem oknu in okrog in okrog nalepil Knauf. Samo bo spet grdo izpadlo. Me ima da reskiram naslednji vikend in vse špalete s štemarco ven vržem...
Poka pa sigurno zaraven tudi omet. Sem eno špaleto odprl. Je bil omet v letvici in za njo in je vseeno počil. Mavčno cementni ometi. To je tudi eden večjih kiksov na hiši. Apno, cement to je to.
Objave: 491
Teme: 20
Ocena:
8
Ja tole ti pomoje diha ko odpiraš.Okno izgleda kar veliko,če imaš res samo štiri vijake in še ral je to to.Še sploh če če je bilo med špaleto in oknom veliko prostora pri vgradnji.Tista pena je tko tko če ni vse po PS-U.Pri obnovah pa še toliko slabše
Ocena:
16
Če imaš prostor (panti?) Potem lahko gips nalimaš. Dobi letvice za gips plošče! Isti princip. Nalimas na okno, dihtunga vmes. Sam da je za gips plosco narejen ne za omet.
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"