Opremljanje doma > Talne in stenske obloge
Stik okno špaleta

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stik okno špaleta
Rabim pomoč. Izvajalec mi je na stik med špaleto in oknom (les) napacal bel sanitarni silikon. Slike priložene.

1. Kako bi to moralo biti?
2. S čim naj odstranim silikon
3. Ali zaradi silikona sedaj pokajo ometi med diletacijskim profilom in ometom.

Priložene datoteke Predogledne slike

Zakaj bi silikoniral ce imas pa letvice pod ometom???

Ce med letvico in ometom poka sta mozni vsaj 2 razlagi. Pred lepljenjem letvice niso porezali purpena. Omet ni prisel "za" jezik od letvice.
In pa gibanje okna je druga moznost. Ce je okno slabo fiksirano, ce so mozni tako veliki premiki da jih omet ne prenese...
Druga opcija je zelo malo verjetna...

Btw, a so slucajno prekitali komplet letvico? Da je sploh ni videti? Ne plasziko, ne dihtungo?
Jaz sigurno nebi silikona tja tiščal. Ker mi je ta ki je delal omet dejal da dajo te letvice tudi zato, da tam stik z oknom ne poka in je neke vrste diletacija.

Purpena ni bilo, ker je ral montaža in okna so bila lepo montirana in tudi vsako vsaj 4x vijaceno.

Da prekitana in silikonirana je komplet letvica. In to s sanitarnim belim silikonom. 

Zato pa sprašujem kako to šalabajzerstvo popraviti... 

Plačaš izvajalca v dobri veri da ve kaj dela na koncu se moraš pa izobraziti sam pa še popraviti za njim...
Ok. Ja, poka kit na letvici. Ne omet. Verjetno. Kit na letvici nima kaj delati. Tudi silikon ne.

Kako resit? Tezko... silikona s letvice niti s okna ne bos dobil brez posledic... razpoke bi ze mogoce kako saniral. Recimo. Ma zasvinjana okna bodo se vedno...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Najraje bi reskiral 2 cm na celem oknu in okrog in okrog nalepil Knauf. Samo bo spet grdo izpadlo. Me ima da reskiram naslednji vikend in vse špalete s štemarco ven vržem...

Poka pa sigurno zaraven tudi omet. Sem eno špaleto odprl. Je bil omet v letvici in za njo in je vseeno počil. Mavčno cementni ometi. To je tudi eden večjih kiksov na hiši. Apno, cement to je to.
Ja tole ti pomoje diha ko odpiraš.Okno izgleda kar veliko,če imaš res samo štiri vijake in še ral je to to.Še sploh če če je bilo med špaleto in oknom veliko prostora pri vgradnji.Tista pena je tko tko če ni vse po PS-U.Pri obnovah pa še toliko slabše
Če imaš prostor (panti?) Potem lahko gips nalimaš. Dobi letvice za gips plošče! Isti princip. Nalimas na okno, dihtunga vmes. Sam da je za gips plosco narejen ne za omet.
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"

Skok na forum:

Zadnje novice

NLB Stanovanjski krediti z jamstvom države
26.05.2023 ob 13:26:45
NLB Stanovanjski krediti z jamstvom države
Mladi do 38 let lahko ob prvem reševanju stanovanjskega vprašanja pridobite stanovanjski kredit po pogojih Zakona o... Beri dalje »
Pohištvo za popolno spalnico
22.05.2023 ob 12:09:13
Pohištvo za popolno spalnico
Spalnica je najintimnejši prostor vsakega doma. Nudi naj prijetno zatočišče pred zunanjim svetom. Zato bodite pri... Beri dalje »
Kako izbrati pravo kombinacijo senčil?
19.05.2023 ob 08:49:06
Kako izbrati pravo kombinacijo senčil?
S kombiniranjem notranjih in zunanjih senčil lahko ustvarimo prijetno in udobno vzdušje v svojem domu. Tudi ob poletni vročini.... Beri dalje »
Odkrijte prednosti bivanja v mansardi
17.05.2023 ob 12:20:44
Odkrijte prednosti bivanja v mansardi
Tondach rešitve za šarmanten dom Ko izbiramo nepremičnino, je zdravo in kakovostno stanovanje, v današnjem času... Beri dalje »