Opremljanje doma > Talne in stenske obloge
dilema s stenskimi barvami

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
dilema s stenskimi barvami
#1
Dobervečer!


Sem v rahli dilemi zaradi barvanja sten sobe ki že nekaj časa ni bila prebarvana. Situacija je taka da sem jo danes malo pošmirglal (na steni kjer je dimnik od peči do padli tudi mali večji delčki dol) ter premazal z emulzijo da jutri prebelim, sedaj pa nastopi dilema: barval bom prvo z belo, nato pa čez to barvo še z rumeno ter zeleno, soba je visoka cca 2.6m in ima cca 16 kvadratnih metrov. Doma imam 3 različne barve. In sicer: 
10l jupol gold 
15l jupol claasic 
2x5l bio jupol apnene (ki je sicer misljena za klet ampak se jo opcijsko lahko porabi tudi tu)
Dilema mi nastane ker nevem v katero naj zmesam rumeno in zeleno barvo ker 10l dvomim da bo dovolj za 2x prekriti, tako da nevem ali prebelim z jupol gold in potem barve vmesam v classic ali raje obratno? Zanima me ce ima kdo izkusnje ce je kak efekt drugacen, ker gold je bolj pralna, in bi bilo logicno da je potem zgoraj, torej zmesana z barvami ampak tudi bol prekrije povrsino tako da bi bila dobra potemtakem pa spodaj.
Wat to do? Moram pa jutri  zjutraj to zrihtati ker imam že vse pripravljeno in še zaščiteno od emulzije da se potem lahko nazaj uporablja prostor.

Imejte se!
#2
Najprej klasik za osnovo potem gold preko. Apnene ne mesaj zraven! Barve... upaj na najboljse! Rocnega mesanja barve se sam nikoli ne grem. Nekako odtenki v 80% niso kar tocno zelis...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"


Skok na forum:
Zadnje novice