Nepremičnine > Nakup, prodaja in pravna vprašanja
Obračunavanje obratovalnih stroškov

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Obračunavanje obratovalnih stroškov
#1
Zdravo,
bi mi znal kdo pomagati preden kontaktiram odvetnika.

Od maja 2022 imam sklenjeno najemno pogodbo z najemodajalcem, ki ima s.p. upravljanje nepremičnin (s.p. v pogodbi kot ND) in je tudi lastnik stanovanja. Pred tem je imela s.p. njegova žena, ki je bila prej moja najemodajalka. V pogodbi je določeno, da se obratovalni stroški zaračunavajo po ceni dobavitelja in jih obračuna najemodajalec mesečno za prejšnji mesec. Zdaj pa je poslal obračun za nazaj za vodo od leta 2021. ker je sam napačno obračunaval vodo, ker več let ni spremljal sprememb cenika. Jaz sem vse račune, ki jih je izstavil plačala. 

Ali lahko on zdaj zahteva za nazaj ta znesek, če sam ni ravnal dovolj skrbno, jaz pa sem vse račune za vodo že plačala? 

Če se je s.p. zaprl, ali lahko zahteva potem tudi od takrat? Ali samo za terjatve, za katere je bil dejansko izstavljen račun? 


Hvala za odgovore Smile
#2
Ali vam je poračun poslal najemodajalec stanovanja ali upravitelj stavbe?

S kom imate sklenjeno najemno pogodbo in s kom imate sklenjeno pogodbo za upravljanje stavbe ?
#3
Najemodajalec stanovanja in upravnik sta ista oseba. Najemodajalec v najemni pogodbi je X.X. s.p. upravljanje nepremičnin. Upravnik tudi X.X. s.p. upravljanje nepremičnin. Dejansko upravlja lastne nepremičnine - v lasti ima 7 stanovanj. Po pogodbi plačujemo na TRR s.p.-ja najemnino, stroške upravljanja in obratovalne stroške. Račun nam izstavi on, (sam napiše postavke) tj. ne plačujemo direkt komunali, ampak njemu.
#4
"V pogodbi je določeno, da se obratovalni stroški zaračunavajo po ceni dobavitelja in jih obračuna najemodajalec mesečno za prejšnji mesec."

Najemodajalec se je - očitno - malo zajeb ... s kalkulacijo, ampak glede na zgoraj napisano, si ti dolžna plačati po ceni, kot jo je plačal on. Če se je zmotil, lahko poračun naredi in verjetno za to ima osnovo.

LP, g

p. s. Kaj bi na forum pisala v kontra situaciji: celo leto ti je zaračunaval preveč? Se ti zdi, da si ti v tem primeru upravičena do vračila ali ne?
#5
In kako ves koliko placujes? Prevec? Premalo? Ce pa on napise kar napise???
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
#6
Ste v stanovanju od maja 2022? Potem od vas lahko zahteva plačilo poračuna od tedaj naprej.


Skok na forum:
Zadnje novice

⏱ Akcijska ponudba NLB Osebnih kreditov
22.11.2022 ob 09:16:18
⏱ Akcijska ponudba NLB Osebnih kreditov
Potrebujete denar takoj?Z NLB Osebnim kreditom lahko stranke vseh bank hitro in preprosto pridobite do 35.000 EUR – s fiksno... Beri dalje »
Preizkusite kalkulator za izračun kredita
05.09.2022 ob 12:41:43
Preizkusite kalkulator za izračun kredita
Stanovanjski kredit Sam pojem »kredit« izhaja iz latinske besede Credere in pomeni varovati, zaupati. Pri kreditnem razmerju... Beri dalje »