Gradnja in obnova > Energijski viri
Sončna elektrarna - protipožarna zaščita razsmernika

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sončna elektrarna - protipožarna zaščita razsmernika
Ker sem v zadnjih dveh mesecih slišal za dva primera požara, ki sta bila posledica okvare na razsmerniku me zanima kako povečat požarno varnost. 

Doma imamo vse iz lesene konstrukcije, razsmernik pa bo pritrjen na OSB ploščo v večji garaži. Lahko s kakšnim protipožarnim panelom (folijo) pod razsmernikom (montaža predvidena v tem mesecu) povečam požarno varnost? 

Razsmernik bo nameščen v večji leseni garaži, kjer se v poletnih dneh vzpostavi še za kakšno stopinjo višja T kot je zunaj - kaj to pomeni za delovanje/pregrevanje razsmernika? Za kakšne T so certificirani SolarEdgovi razsmerniki?
enkoi,nobena takšna mašinerija ki se greje se že po splošnih varnostnih navodilih ne montira na vnetljive materiale
Meni so v leseni lopi montirali na jekleno ploščo ca 1x1m.
Če so pleh montirali na distančnike, je v redu. Če ne, niso naredili vsega za zaščito pred požarom...
So
Včasih so azbestne plošče montirali za podlago

Skok na forum:

Zadnje novice

Posedanje temeljev na šibkem nasipu
01.12.2023 ob 09:34:39
Posedanje temeljev na šibkem nasipu
Ustrezna strokovna priprava temeljnih tal je za stabilnost gradbenega objekta ključnega pomena. Za potrebe temeljenja najprej odstranimo... Beri dalje »
Sanacija hiš po poplavah
13.09.2023 ob 12:58:03
Sanacija hiš po poplavah
Poplave avgusta 2023 so prizadele veliko območij v Sloveniji, poškodovanih je bilo tudi veliko hiš. Lumarjevi strokovnjaki... Beri dalje »