Kar naredi dom > Zabavna elektronika
Nadzor garažnih vrat

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nadzor garažnih vrat
#1
Pozdravljeni.

Občasno se zgodi da ob pospravljanju daljinca, pomotoma zadanemo tipko in se potem garažna vrata v hiši odprejo. Ker so potem dlje časa odprta si res ne želimo dobiti "obiskovalca".

Kako imate vi to rešeno oziroma kako nadzirate, da so garažna vrata zaprta? Ali obstaja kakšna naprava, preko katere bi lahko z aplikacijo nadziral stanje vrat? Ali pa da si izdelam senzor, ki bi me preko lučke opozajral na odprta vrata?

Ne bi bilo prijetno če bi imel celo noč odprto garažo in prost vstop vsem.

Hvala že v naprej za predloge in pomoč!
#2
TO imaš en čuden daljinec. Pri nas je tale:
https://www.euromatika.com/proizvod/dalj...mann-hs4m/
ga lahko premetavaš kamor hočeš, pa se vrata ne bodo odprla.
#3
Jaz imam modul za odpiranje s telefonom dodatno na vratih. In mi kaže, če so vrata odprta ali zaprta. Plus 2 stikalca, seveda.
Če vas to toliko muči, se da rešiti.

Še ena rešitev je rele s stikalom in eno žarnico date nekam. Da brli, če so vrata odprta.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: logo2.png]Verjeli ali ne,    400 ni dovolj!!!!
#4
Meni to dela elektronika....ob 22.00 mi pogleda preko senzorja, če so vrata zaprta, v kolikor niso proži rele za cca 1s za zapiranje vrat...po  cca 1min zopet preverja senzor, če so vrata zaprta(možnost je, da so bila vrata na pol odprta in so se po prvem proženju releja odprla do konca). V kolikor so vrata zaprta, je OK, drugače zopet proži rele za 1s, po 1min zopet preverja, če ni OK, proži alarm(piskač v bivalnih prostorih).
#5
Imaš mnogo možnosti. Jaz ti dajem samo eno izmed. Če imaš vrata pokrita z wifi potem lahko kupiš: Shelly Door Window 2 in Shelly 1. Shelly ti ponuja tudi mobile app kjer vse spremljaš in konfiguriraš. Imaš tudi veliko drugih proizvajalcev eg. Fibaro, . Je pa vse na isti princip: kontaktni senzor, ki spremlja ali so vrata odprta ter rele, ki da signal za odpreti ali zapreti vrata.


Skok na forum:
Zadnje novice

⏱ Akcijska ponudba NLB Osebnih kreditov
22.11.2022 ob 09:16:18
⏱ Akcijska ponudba NLB Osebnih kreditov
Potrebujete denar takoj?Z NLB Osebnim kreditom lahko stranke vseh bank hitro in preprosto pridobite do 35.000 EUR – s fiksno... Beri dalje »
Preizkusite kalkulator za izračun kredita
05.09.2022 ob 12:41:43
Preizkusite kalkulator za izračun kredita
Stanovanjski kredit Sam pojem »kredit« izhaja iz latinske besede Credere in pomeni varovati, zaupati. Pri kreditnem razmerju... Beri dalje »