Gradnja in obnova > Napeljave
menjava elektro omarice

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
menjava elektro omarice
#1
Obstaja kak varen način kako menjat omarico v prostoru (+FID), brez da odklapljaš varovalko v omarici (nimam ključa omarice pa ne bi nekoga klical samo za to).

Z rokavicami previdno odvit fazo in jo nekam izolirat in po menjavi nazaj? Ali pa vsi električarji (ki si niso dobili kopije ključa omarice) kličejo elektro?
#2
Tako kot si napisal. Lepo previdno.
#3
Raje pokliči nekoga s ključem na pir za čas premontaže.
#4
Objavil Mazi23 - 3 ur nazaj Obstaja kak varen način kako menjat omarico v prostoru (+FID), brez da odklapljaš varovalko v omarici (nimam ključa omarice pa ne bi nekoga klical samo za to).

Z rokavicami previdno odvit fazo in jo nekam izolirat in po menjavi nazaj? Ali pa vsi električarji (ki si niso dobili kopije ključa omarice) kličejo elektro? 

Če nisi površen, se ti roke ne tresejo in se zavedaš, kaj se lahko zgodi, potem se da. Na fani vodnik, ki ga previdno odklopiš, natakšneš takole sponko https://www.tehnoboks.si/izdelek/8908146...25mm2-b250 in dobro priviješ kontaktni vijak.
Zavedati se pa moraš, da te lahko majhna nepozornost stane tudi življenja, tako da so povsem na mestu opozorila, da tega ne počni sam. Če tudi se tebi ne bi nič zgodilo, pa bi lahko naredil kratek stik pri katerem bi pregorela glavna varovalka in nisi nič naredil. Poklicati boš moral Elektro, da ti varovalko zamenjajo.
#5
Se zavedam. Zanimalo me je, če kdo to počne. Očitno ja. Smile

Imam drugače dosti izkušenj z elektriko, bolj šibki tok, žal par tudi s tresenjem, od mladih let naprej, brez posledic (ali pač Wink. Vem nastavit pogoje, da tudi, če me bi streslo, ne bi bilo ravno usodno (obut, neprešvican, debele rokavice, uporaba le desne roke, nekdo v bližini, ipd.).

Nikakor pa tega ne priporočam nikomur, morda le takim, ki se zavedamo nevarnosti, vsaka šlampavost je tukaj lahko usodna.
#6
Ne pravijo zastonj, da je elektrika edina kurb..., ki se ne pusti šlatat! Smile
Tako da ja - se da, ampak pazljivo. Špiccange so tudi dobro orodje za šlatat kable med takalimi posegi Smile

LP, g


Skok na forum:
Zadnje novice