Splošno > Kr neki
Kako se znebiti žužkov

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kako se znebiti žužkov
#1
Živjo,

zadnji teden mi grenijo živce mali žužki, ki so vse bolj zoprni. So rjave barve, veliki med cca. 1-4mm, imajo (se mi zdi) tri pare nog in tipalke, ki so dvojne dolžine nog. Večji tudi skačejo (cca. 5 cm).

Več jih je okoli vhodni vrat (zdi se mi, da prihajajo notri med špranjo/pragom ter okoli oken (tudi verjetno kaka špranja), se pa potem razpasejo po celi bajti tako, da skoz sesamo/pomivamo.

Zadeva nam gre vedno bolj na jetra. Kaj sploh je to in kako se jih znebiti? Ne vem niti ali pridejo samo od zunaj ali so kje pod estrihom. Celo nadstropje imam v keramiki. Sedaj študiram, da bi povsod na novo potegnil silikon med stiki tla/stena saj je ponekod že popustil. Ampak ne vem ali bo to sploh kaj pomagalo.

Domačih živali ni pri bajti. Vlage v hiši tudi načeloma ni (vsaj ne, da bi opazili).

Kakršenkoli nasvet je dobrodošel.

Hvala, lp.

Slike so 8x povečane).

[Slika: zuzek.jpg] [Slika: zuzek2.jpg]


Priložene datoteke Predogledne slike
       
#2
Pri nas jih tudi imamo  Angry Zaenkrat sem opazil da pridejo pod vhodnimi vrati in skozi prag pri drsni steni. Sem oba pragova nasprical z biokillom in potem je nekaj dni tam mir.
#3
Sicer je po fotografiji malo težko razvidno, a meni izgleda kot tole: https://sl.wikipedia.org/wiki/Bledi_gozd...%C4%8Durek
Odrasli so sicer veliki cca 1-1,5cm, samci tudi letajo.


Skok na forum:
Zadnje novice