Gradnja in obnova > Energijski viri
Klima daikin 5kw

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Klima daikin 5kw
#16
Pri razvlazevanju se ravno tako klima ustavi, ko pride do nastavljene temperature, no vsaj nasa se.
Se mi pa zdi, da starejse klime, ce das na razvlazevanje, potem ne mores nastavljat temperature. Tam potem ne vem kako dela, ali skozi dela na minimumu, pa ne glede na to koliko se ohladi.
#17
Tole je kr zanimiva zadeva:
https://www.researchgate.net/publication...onditioner

Če na na zunanjo enoto v razpršeni obliki - meglici spraviš vodo, glede na teste izboljšaš COP pri hlajenju do 37%.

Obstajajo zgleda tudi komercialni produkti: https://newatlas.com/mistbox-air-conditi...ler/38139/
#18
first1... V funkciji razvlaževanja je poraba precej nižja kot pri hlajenju.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne http://www.klimasapo.si
#19
sassapo pravi:

"Velike steklene površine, predvsem na zahod, terjajo svoj davek.
Če v hišo ne sežejo direktni sončni žarki in je izolacija takšna kot v tem primeru, je potrebna hladilna moč zelo nizka.
Takšno hišo ogreva TČ z močjo 6kw, če vemo, da mora pri -10°C premagovati več kot 30°C dT, da je pri hlajenju ta max. 10°C = 3,5 kw hladilne moči za celotno hišo, z vračunanimi toplotnimi dobitki bivanja več kot dovolj.
Jasno je največji problem centralizacija, katere z eno ali dvema klimama na tako veliki večkrat pregrajeni površini ne moremo doseči.
Če imaš v hiši centralni prezračevalni sistem, ga lahko uporabiš tudi za hlajenje. Seveda računaj, da gre zaradi nizkih pretokov tudi za nizko hladilno moč. Če so v igri direktni sončni pribitki ne bo dovolj, v nasprotnem, takšen sistem omogoča najvišjo možno kakovost bivanja."

Ravno danes zjutraj je iz Nemačke prišel tale killer:
https://www.ebay.com/itm/382579162119

[Slika: s-l1600.jpg]

Nisem ga še imel čas razpakirat. Nameravam ga postavit med rekuperator in razdelilec. Spodaj ima luknjo za odtok kondenza. Skozi njega bom teral vodo iz 5kW TČ. Upam, da se bo modulacija lahko spustila tako nizko, da bo delalo vsaj čez dan non-stop, ponoči pa naj ogreva SV na urnike, da je ne medem preveč sem pa tam..

Če bom imel kakšne težave s parametriranjem fujitsuta, te kontaktiram. Moram pa še prej nastaviti tiste zadeve za hlajenje (nek relejček in izolacijo cevi in obtočne). Pa kiler moram spravit v neko pocinkano škatlo in izolirat z armafleksom, da bo tudi cool izgledalo. Pride namreč brez ohišja.
Pa seveda poiskat vodovodarja, da mi to vse skupaj poveže z bakrom na TČ, kar bo še najtežje.

V priponkah je sedanje in predvideno končno stanje pri meni ter delujoča podobna zadeva, ki jo imamo na firmi.


Priložene datoteke Predogledne slike
           
#20
Hm... tole je plinski, ne vodni izmenjevalnik. Ga bo potrebno predelati, če boš želel doseči dovolj pretoka in posledično učinkovitost.
Glede na videno je precej slabe kvalitete (toplotna prevodnost CU - ALU) in za vodo pre-majhen.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne http://www.klimasapo.si
#21
Najprej bom probal s tem; če ne bo dovolj, bo dodan še en konvektor, cevi zanj so že pripravljene.

Ne rabim veliko hladilne moči, ker že imam predhlajenje zraka z zemeljskim kolektorjem, tako da vstopni zrak nikoli ne presega 20-23 stopinj. Hiša pa je dobro izolirana in senčena. Trenutno (začasno) z eno prenosno klimo nazivne moči 1.5kW ohlajam in razvlažujem celo  pritličje. Želim pa suh zrak v celi hiši.


Skok na forum:
Zadnje novice

Ujemite priložnost za dober kredit
09.06.2022 ob 13:14:06
Ujemite priložnost za dober kredit
Izjemna priložnost za stranke vseh bank Ujemite ugodne obrestne mere in pridobite najboljšo ponudbo NLB Stanovanjskega... Beri dalje »
Etex z zaključkom prevzema podjetja URSA - podjetja za proizvodnjo izolacijskih materialov, nadaljuje s preusmeritvijo svojega portfelja v smeri lahkih in trajnostnih gradbenih rešitev
03.06.2022 ob 08:23:40
Etex z zaključkom prevzema podjetja URSA -  podjetja za proizvodnjo izolacijskih materialov, nadaljuje s preusmeritvijo svojega portfelja v smeri lahkih in trajnostnih gradbenih rešitev
1. junij 2022 predstavlja pomemben mejnik za skupino Etex, saj mu pri strategiji rasti poslovanja zagotavlja peto vrsto tehnologije. S... Beri dalje »