Kar naredi dom > Dom in male živali
Pojav stonog na fasadi in v stanovanju

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pojav stonog na fasadi in v stanovanju
#1
Pozdrav,
danes zjutraj sem opazil veliko stonog na fasadi hiše, popoldan pa jih je že kar nekaj bilo v stanovanju (od 12. ure do zdaj sem jih našel že 25+). (slika https://i.imgur.com/eLqtd3i.png) Včeraj je sicer deževalo. Pred tem zadnji teden ali dva nič posebnega, morda kakšna ali dve, zdaj pa jih je že toliko, da je zelo nadležno.

Najdejo se uglavnem na fasadi, v stanovanju pa večinoma na stenah in tleh.

Verjetno ne škodujejo človeku, ampak so meni in domačim vseeno zelo neprijetne in bi se jih radi na nekakšen način znebili. Poznate kakšne načine?

Lp
#2
Po sliki sodeč gre za železne kačice. Te se pojavijo na mestih, kjer je na voljo veliko organske snovi, s katero se prehranjujejo. Na videz so zelo podobne stonogam. So koristne živalice, ki predelujejo organsko snov in jo spreminjajo v hranila za mikroorganizme in rastline. Tako sodelujejo pri tvorjenju humusa v tleh in ohranjanju rodovitnosti tal na povsem naraven način.
#3
Pozdravljeni,
to me ne bi motilo, če bi bile samo zunaj, tako pa jih najdem tudi v stanovanju (včeraj zagotovo več kot 30-40) in izgleda zelo tečno, ko hodi notri po steni ali po tleh. Samo čakam, da jih bom še v hrani našel, če bom kakšno spregledal.... Tako da, a obstaja kakšna rešitev, da se jih vsaj notri znebim?
#4
Insekticid.
#5
Sem poskuzil že z EFFECT ULTIMUM KONCENTRAT 100ML, vendar mi ne izgleda ravno da deluje.... Sicer zaenkrat jih 2 dni v bajti nimam toliko veliko kot prej, ampak po fasadi še vedno hodijo.... Sploh včeraj, ko je bil dež. Sicer sem pošprical trikrat po vsaki strani po fasadi v višini 50-100 cm od tal.....

https://www.merkur.si/zascita-pred-insek...rat-100ml/


Skok na forum:
Zadnje novice

Ujemite priložnost za dober kredit
09.06.2022 ob 13:14:06
Ujemite priložnost za dober kredit
Izjemna priložnost za stranke vseh bank Ujemite ugodne obrestne mere in pridobite najboljšo ponudbo NLB Stanovanjskega... Beri dalje »
Etex z zaključkom prevzema podjetja URSA - podjetja za proizvodnjo izolacijskih materialov, nadaljuje s preusmeritvijo svojega portfelja v smeri lahkih in trajnostnih gradbenih rešitev
03.06.2022 ob 08:23:40
Etex z zaključkom prevzema podjetja URSA -  podjetja za proizvodnjo izolacijskih materialov, nadaljuje s preusmeritvijo svojega portfelja v smeri lahkih in trajnostnih gradbenih rešitev
1. junij 2022 predstavlja pomemben mejnik za skupino Etex, saj mu pri strategiji rasti poslovanja zagotavlja peto vrsto tehnologije. S... Beri dalje »