Kar naredi dom > Vrt in okolica
Letna kuhinja Sarom Hercules

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Letna kuhinja Sarom Hercules
#1
Podobno izkušnjo sem imel jaz, sicer ne z letno kuhinjo in tem prodajalcem temveč z vrtnim kuriščem iz lahkega betona. Čez zimo je začel razpadati. Razlog so majhne luknjice v betonu, voda pride notri in zmrzne. Na srečo v navodilih za uporabo ni nikjer bilo omenjeno, da bi ga moral pozimi pospraviti na toplo in je večji slovenski spletni prodajalec brez problema vrnil kupnino.

Preberita navodila za uporabo, da slučajno kje ne piše, da moraš pozimi pospraviti. Drugače pa prijava na TIRS.
#2
Škoda, da kupujete tole, namesto izdelke od Pučka ipd. Tisto sicer ni "lahki beton" je pa zato zadeva po večletni uporabi enaka, kot prvi dan. Da bi človek pospravljal letno kuhinjo?... noro, kaj se še vse ne bodo spomnili za nateg kupcev.
#3
Na internetni strani piše "ELEMENTE POTREBNO PREBARVATI", tako da bo nekaj na tem. Kaj piše okrog tega v navodilih?
Kaže, da je beton vpil vlago in zmrznil, ono povešeno polico skupaj drži samo še armatura.
#4
@Ivank - Treba je prebarvati svetle elemente, kar sva naredila. Glede temnih sva dobila izrecen odgovor prodajalca, da jih ni treba barvati. In temni so tisti, ki so razpadli. Tudi sicer sva sledila vsem navodilom, pa vseeno tak rezultat, da te kap. 

Očitno zna biti ta material problematičen.
#5
Piši direktno proizvajalcu v Italijo.
Kar semle http://www.saromfuoco.it/en/richiesta-di...otto-claim, pa priloži račune, slike....
#6
Napišita kratek dopis, da uveljavljata stvarno napako in zahtevata vračilo denarja. To se naslovi na prodajalca, ki ima 8 dni časa, da poda uraden odgovor. Če ga ne, ali je ta negativen pa podata prijavo na tržni inšpektorat.
#7
Vse to sva naredila - zahtevek po reglcih in prijava na TIRS (glede tega dela še čakava razplet). Nič. Bi dal nov izdelek (včasih celega, včasih samo temne elemente), denarja pa ne. Novega izdelka nočeva, ker sva eno temno ploščo morala zaradi razpok, torej istega problema, menjavati že takoj ob nakupu še pred samo postavitvijo. Torej je lahko problem nasplošno v samem izdelku, ne samo v dotični kuhinji, ki stoji na našem vrtu. Ko se začnemo pogajati o kompromisnih rešitvah, pa prodajalec spet postavlja svoje in drugačne pogoje. Noro. In seveda se izgovarja na proizvajalca. 

Hvala vsem za povratne info in mnenja. Še vedno držim pesti, da nam uspe brez tožbe  Smile


Skok na forum:
Zadnje novice

Ujemite priložnost za dober kredit
09.06.2022 ob 13:14:06
Ujemite priložnost za dober kredit
Izjemna priložnost za stranke vseh bank Ujemite ugodne obrestne mere in pridobite najboljšo ponudbo NLB Stanovanjskega... Beri dalje »
Etex z zaključkom prevzema podjetja URSA - podjetja za proizvodnjo izolacijskih materialov, nadaljuje s preusmeritvijo svojega portfelja v smeri lahkih in trajnostnih gradbenih rešitev
03.06.2022 ob 08:23:40
Etex z zaključkom prevzema podjetja URSA -  podjetja za proizvodnjo izolacijskih materialov, nadaljuje s preusmeritvijo svojega portfelja v smeri lahkih in trajnostnih gradbenih rešitev
1. junij 2022 predstavlja pomemben mejnik za skupino Etex, saj mu pri strategiji rasti poslovanja zagotavlja peto vrsto tehnologije. S... Beri dalje »