Kar naredi dom > Vrt in okolica
Fugiranje tlakovcev

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fugiranje tlakovcev
#1
Pred kratkim smo na dvorišču položili tlakovce. Gradbeniki so predlagali, da za fugiranje uporabimo kremenčev pesek. Tega smo z metlo lepo razporedili med tlakovce. Prvi naliv pa nam je precej te mivke spravil ven. Sedaj sem izvedel, da poleg kremenčevega peska/mivke obstajajo tudi drugi materiali. Menda naj bi se bolje obneslo glede tega izpiranja in prav tako naj bi bolj preprečevalo rastje.
Kaj predlagate? Sicer je sedaj enkrat že zafugirano, ampak mogoče bi se splačalo uporabiti kaj drugega kot kremenčev pesek za drugo/tretje fugiranje (kolikor pravijo, da jih je običajno potrebno).
#2
Pesek ste vibriral ane?
#3
In pod tlakovce si dal gradbeni filc? Ta ti preprečuje spiranje finega peska v tampon in posledično jame v tlakovani površini.
Kremenčev pesek je ok, ko ste ga pometli v fuge, bi ga morali še obilno zaliti z vodo. Sedaj ponovite vajo s pometanjem, naslednjič bo manj peska na tlakovcih. Ščasoma ga bo spralo med tlakovce in ne bo več peska na tlakovcih.
#4
@Tody: pesek pod tlakovci si verjetno mislil? Je vibrirano.
@ivank_: filca spodaj gradbeniki niso dali. Sam bi ga verjetno celo dal, pa me ni bilo doma, ko so že lep del naredili. Sicer so bili zelo pedantni in delovali strokovno. Verjetno so upoštevali, da bo večina sicer pod streho (nadstrešek).
Bomo ponovili vajo kar s kremenčevim peskom. Če bi sedaj želeli uporabiti tista druga ("boljša") polnila, bi moral fuge menda očistiti vsaj 4 cm globoko. Gremo s kremenčevim peskom, pa bo verjetno počasi napolnilo.
#5
Vibriranje po fugiranju... Pometeš kalcitno mivko v fuge in greš z vibro plato čez..


Skok na forum:
Zadnje novice

Ujemite priložnost za dober kredit
09.06.2022 ob 13:14:06
Ujemite priložnost za dober kredit
Izjemna priložnost za stranke vseh bank Ujemite ugodne obrestne mere in pridobite najboljšo ponudbo NLB Stanovanjskega... Beri dalje »
Etex z zaključkom prevzema podjetja URSA - podjetja za proizvodnjo izolacijskih materialov, nadaljuje s preusmeritvijo svojega portfelja v smeri lahkih in trajnostnih gradbenih rešitev
03.06.2022 ob 08:23:40
Etex z zaključkom prevzema podjetja URSA -  podjetja za proizvodnjo izolacijskih materialov, nadaljuje s preusmeritvijo svojega portfelja v smeri lahkih in trajnostnih gradbenih rešitev
1. junij 2022 predstavlja pomemben mejnik za skupino Etex, saj mu pri strategiji rasti poslovanja zagotavlja peto vrsto tehnologije. S... Beri dalje »