Gradnja in obnova > Energijski viri
Samsung Wind-Free klime

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Samsung Wind-Free klime
#1
Star 
Kupujem klimo za hlajenje 13 m2 spalnice, zato visok pomen dajem hrupu notranje enote in udobju, tako da klima ne bi moteče pihala. Najbolj se nagibam k Samsung Wind-Free Elite, ki ima pri najnižji moči le 16 dB, preprečevanje pihanja pa je glavni feature.

Ali ima morda kdo izkušnje s temi Wind-Free klimami? Na forumih nisem zasledil skoraj ničesar konkretnega. Na papirju izgledajo zelo solidno, tudi SEER je 8,8. Kako pa se po kvaliteti, zanesljivosti in življenjski dobijo obnesejo npr. v primerjavi z Mitsubishi MSZ-AP25VGK/MSZ-EF25VGK/MSZ-FT25VGK ali pa Gree Gree U-Crown 25? Priporočate katero drugo klimo?

Prosim še za nasvet, ali bi bila problematična montaža zunanje enote na zunanjo steno spalnice s stališča hrupnosti in vibracij? So toliko glasne, da se lahko zvok prenaša skozi steno v sobo, glede na to, da bo verjetno večino časa delovala na minimumu za tako majhen prostor?
#2
Poglej https://www.google.com/url?sa=t&source=w...Q60b7bhtg7

Je talna, ne stenska enota in piha ob zidu, da ni direktnega pihanja. Cena je smesna (ranga 400 eur), ker je nibe kupil gorenje tiki in imajo gor "napacno" znacko. Edino na firmo moraa vzeti, ne mores kupiti kot fizicna oseba pa na zalogi imajo samo se "ta manjse" zunanje enote, ki je mimogrede res tiha in relativno estetska.

Lp, G
#3
A ni to mišljeno za gretje? Montirana notranja enota na tla je ponavadi mišpljena za gretje ker se topel zrak dviga. Montaža klime pod strop pa ker hladen zrak pada dol,...
#4
krneky... Omenjena klima je sicer lepa za pogledat, to je pa tudi vse. Kupil boš precej pokvarljivo napravo in vse prej kot tiho zunanjo enoto.
Če kupuješ kvaliteto se drži preverjenih renomiranih znamk.
Daikin, Panasonic, Fujitsu, Hitachi, Mitshubishi, Toshiba
Nikoli osnovnega modela, le ti so narejeni zgolj z namenom konkuriranja Kitajskim firmam.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne http://www.klimasapo.si
#5
sassapo, lahko kej več napišeš o predlogu muceka? Kakšne so kej te talne klime od Nibe (Gorenje Tiki)? Je to kvalitetna zadeva, kot se za Nibe spodobi, ali je bolj nižji rang? Sprašujem predvsem za gretje. Za hlajenje je skoraj vsaka klima ok...
Glede na tehnične podatke ni nič posebnega (le učinovitost A pri gretju), edini plus je gretje do -20. A verjamem, da gre vseeno za ok zadevo, če gre za Nibe, že teža zunanje enote 35kg je kr spodbudna...
#6
Pomisleki brez veze. Imam dve talni Daikinci je vrsto let, zadovoljni tako pri gretju, kot hlajenju. Zrak v prostoru itak kroži, tako da so vsi pomisleki odveč.
#7
Tale Nibe klima je narejena sigurno en razred boljse kot Panasonicova, ki sem jo imel v stanovanju. Itak, da smo stirje inzenirji sli najprej kompletno razkopat in izdelava je na nivoju (pa pol narocit se 3 Wink ). Ne bavim se sicer s klimami (razvoj elektronike), ampak kvalitetna izdelava se hitro vidi.

Lp, G

p.s. Sodelavec jo ima (tudi) za hlajenje, pohladi celo stanovanje bp kljub pihanju navzgor, pravi, da mu je tako bistveno boljse,
kot prej, ker ne piha direktno
#8
Vsaka firma navadno trži več kakovostnih in s tem cenovnih razredov. Generalna trditev, da je ena znamka slabša od druge, tako ni na mestu.
Panasonic izdeluje klime za manj kot 500€, njihov paradni konj pa stane več kot 3.000€ obe v moči 3.5 kw in klasični stenski izvedbi.
Če bi na obeh ne pisalo Panasonic, nihče ne bi vedel, da gre za isto znamko, že na prvi pogled, kot bi primerjal Renault Clio z BMW serije 7.
Primerjava naj bo tako vedno v enakem kakovostnem razredu.
Nibe ne izdeluje klim, je tako kot v nižjem razredu toplotnih črpalk, kjer si material izposoja od Mitshubishi Heavy, enako pri klimatskih napravah.
V konkretnem primeru gre za kakovosten izdelek, res pa je starejši model.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne http://www.klimasapo.si


Skok na forum:
Zadnje novice

Vabljeni na Marlesov dan odprtih vrat
19.05.2022 ob 13:41:01
Vabljeni na Marlesov dan odprtih vrat
Vabljeni na Marlesov dan odprtih vrat  - Popolnost bivanja v hiši, kjer diši po domu Kje: okolica Bleda Kdaj: v... Beri dalje »
Premierno na ogled pritlična hiša Lumar Terra-V 158
17.05.2022 ob 12:41:47
Premierno na ogled pritlična hiša Lumar Terra-V 158
V Lumarju v okviru Lumar Zero Emission Tour pripravljajo premierno predstavitev naše izjemno priljubljene in sodobno zasnovane... Beri dalje »
Ne zamudite nizkih obrestnih mer | NLB Stanovanjski kredit
21.04.2022 ob 07:06:17
Ne zamudite nizkih obrestnih mer | NLB Stanovanjski kredit
Ne zamudite nizkih obrestnih mer | NLB Stanovanjski kredit Dobrodošle stranke vseh bankUjemite nizke obrestne mere in... Beri dalje »