Opremljanje doma > Talne in stenske obloge
Prenova stanovanja-cene

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prenova stanovanja-cene
#1
Zdravo,
Ravno sem dobil okvirni račun za opravljene storitve in me je kar šok. A so izvajalci res postali taki zlatarji? Prilagam popis del in cene....
Naj velja omeniti, da npr. keramike ni rabil niti ene znositi v stanovanje. Gradbene odpadke in smeti sem vse sam odpeljal.
Prosim za kak komentar tistih, ki ste prenavljali.
Hvala in lep pozdrav


Priložene datoteke Predogledne slike
           
#2
Po toči zvoniti je prepozno.
 A prej pa nisi vprašal, koliko bo stalo? Mogoče vsaj preveril, kakšne so cene?
Glede na obliko računa lahko sklepam, da je fuš?
#3
Kot rečeno..v naprej se je potrebno pozanimat koliko bi stalo oz. koliko kaj računa..potem pa po potrebi za določena dela najti koga drugegea cenejšega.

Če si ti nosil robo gor in dol...to si zgolj ti utrujen a suma sumarum se na računu to ne bo poznalo (zgolj njemu manj dela tebi pa boleč hrbet).

Osebno so mi določene postavke visoke (a tudi trenutno nimam najbolj pregleda kake sploh so cene)...tule bi marsikaj lahko naredil sam in prihranil vsaj jurja.

(bo pa to, kot kaže, delo na fuš s cenami, ki jih imajo oni, ki plačujejo davke in izdajo račun).
#4
Določene postavke so res malo pretirane, sicer pa tole niti pod razno niso zlatarske cene, se da še dražje. Ostalo pa je napisal Vincent.
#5
Obrtna Zbornica Slovenije ima objavljene priporočene cenike del, npr:
https://www.ozs.si/datoteke/ozs/staro/Me...ji2018.pdf
https://www.ozs.si/datoteke/ozs/sekcije/...%20del.pdf

Se je pa vedno dobro vnaprej prepričati in dogovoriti glede cene, sicer je na koncu vedno presenečenje in skoraj vedno je investitor šokiran, ker se mu zdi, da bi moralo biti ceneje. Tudi meni.
#6
Glede na načina izdanega računa in text si imel vrjetno fušarja od doool...

Vrjetno si se pozanimal kakšna bo okvirna cena ali?

Sicer pa zdaj tako je kar je....

P.S. več kot pol stvari bi lahko naredil sam, in s tem bi tudi znižal stroške... da si pa gradbeni material znosil sam not in ven pa vrjetno nisi kaj dosti prihranil, razen bolečin.....
#7
A to je cena z materialom, ali si material nabavljal sam?
Moraš gledat da to je sama 'pocarija' od dela. To kar imaš ti na popisu del je pravo sranje za delat in za moje pojme je čisto vredu cena, sploh če so dobavili še material, potem nimaš kaj jamrat. Eno je, da ti delaš površine npr. da narediš 80m2 estriha pa 120m2 kitanja... To pa malo štemanja pa malo kitanja, pa nadsvetlobe... Meni je to najhujše, ker vem ko sem si sam prenavljal stanovanje (sranje je ker si moraš npr. štemarco pripravit in pospravit pa če štemaš 100m2 al 1m2). Glede polaganje keramike, jaz mislim da imajo majstri okoli 15eur/m2 brez materiala... Tak da to je verjetno cena z materialom....
#8
Ja, priznam krivdo, da se nisem za vsako postavko pozanimal koliko stane...
Dogovor je bil glede celotne kopalnice, dodatna dela pa nismo vsako posebaj obračunavali.
Je bila delna renovacija.
Drugače je mojster res od dol,.. .ampak ima s.p. Torej na te cene še davek od 9,5%
Katere postavke se vam zdijo visoke?
Se pa definitivno strinjam, da bi določena dela naredil sam... če ne bi moral hoditi v službo za žal podpovprečno plačo. Sploh naslednjič, če bo možno, bi bilo bolje biti poleg in ga gledati pod prste, kar počne.

Del materiala,... razni silikoni, fugirne mase ipd. je bilo kupljeno z moje strani. Lepila, mrežice, kotniki ipd... to pa z njegove strani.
Mimogrede,... kopalnica je velika 3.6m2... estrih je pa obračunan 170 eur. cca 6 cm.
Kitanje sten po ceni 12 eur, to se mi zdi tudi pretirano. Če postavim poleg "vaservago" , se vidi, da ni ravna stena temveč so vbokline in izbokline.
#9
Ja saj se razume, ampak tudi gledanja pod prste in slonenje cel čas poleg majstra in po možnosti še pametovanje ni rešitev.

Kitanje sten je res pretirano, pa dvomim da je skitano v "šajbo", sam sem dal cca 8€ 2 leti nazaj za (2x kitanje, brušenje in 2x beljenje z materialom).

Zdaj tako je kar je, če kaj ni vredu se dogovori za rabat %, naslednjič pa z drugačnim pristopom v to.

Je pa res da so cene materiala in storitev šle v nebo (saj logično glede na to da je povpraševanje 1x večje od tega kar lahko naredijo).
#10
Ja poglej. Ne moreš zaa estrih računat 7eur/m2 pri taki površini, ker to ni strojno delo. Izračunaj da je za to porabil eno vrečo estriha 25kg/m2/cm višine. Se pravi na tvojo površino recimo cca. 4m2x6vreč na m2 je to 24vreč. Najcenejša vreča je v jagru npr. 2 eur. Je že material če še pridejo kakšna vlakna noter al pa mreža ali plastifikator tam okoli 60eur. Če vzameš kaki renomiran estrih pa si takoj na 100eur samo z materialom.
Da ne bo nekega nerganja pa da koga zagovarjam. Jaz nisem gradbenik, ampak sem si sam obnavljal stanovanje in vem da taka dela so za popiz.it.
Jaz bi te prosil za kontakt tega majstra, ker bi mi včasih kak tak prav prišel.

Lp
#11
Najprej je treba pregledati račun matematično, torej preveriti če je množenjein seštevanje OK. Se je meni pripetilo, da je na računu bilo narobe zmnoženo in posledično previsoka cena.
Drugače je res, cene po m2 so za drobnarije po navadi višje, ali pa ti računajo kar režijske ure.
Kot zadnje: pri celi hiši nisem nič naročil brez predračuna.


Skok na forum:
Zadnje novice