Gradnja in obnova > Stavbno pohištvo
izbira strešnih oken

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
izbira strešnih oken
#1
Smo ravno v izdelavi mansardnega stanovanja. Stanovanje bo imelo več strešnih oken. Smo pa v dvomih kakšna izbrati. Kolenčni zid je višine 180 cm.  V osrednjem prostoru kjer bo na severni strani kuhinja z jedilnico so v planu 4 okna z dimenzij 78 x 140. smo pa v dvomih kako bi jih odpirali. ročno ali motorno?
Koliko se v praksi takšna okna odpirajo? Ter ali se pri odpiranju na motor manj odprejo kot pri ročnem? V kopalnici ter jutility imamo namen dati velikost 78x98
Hvala za mnenja ter izkušnje...
#2
Motorna se ne odprejo popolnoma, ampak vseeno zadosti da se prezrači.
Jih pa vsaj pri nas v praksi odpiramo bolj malo, ker imamo zraven še običajna okna.
Lahko pa z dodatnim podaljškom, ki ga kupite zraven odpirate tako visoka okna tudi ročno.
#3
Zdravo @NeRo.
Tudi pri nas so predvidena strešna okna ob prenovi mansarde - nad dnevnim prostorom celo eno nad drugim (skoraj do slemena). Glede na to, da so spodnja okna dokaj enostavno dostopna (kolenčni zid 120cm), bi torej s tem podaljškom lahko odpirali tudi zgornja okna, če bi bila potreba?
#4
Odvisno od višine, pomoje bi šlo. Tale podaljšek na linku spodaj je dolg 80cm, nevem a se dobi tudi daljši.. Ampak tudi s tem mislim da bi dosegli do višine dobre 3m.
https://www.merkur.si/dodatek-za-stresno...je-761477/
#5
ahaa...nisem si znal predstavljati, kako izleda ta stvar. To se da nekaj podobnega tudi izdelati v lastni režiji. Smile tako da verjetno bodo kar okna z ročnim odpiranjem. So pa na trenutni idejni zasnovi strešna okna 78x180cm - 13kom Big Grin
#6
Pa strosek za stresna ze imas? Pa na sencenje za poleti ne pozabit. Pa klimo!
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
#7
Ja se strinjam, obvezno zunanja senčila na vsa okna, pa tut klimo bo treba.
Ziher pa nebo poceni vse skup. Mogoče daš na dva-tri elektro odpiranje in tiste odpiraš po potrebi.
#8
Zdaj bom začel pošiljati za ponudbe, se pa zavedam da bo kar strošek...
Senčenje z zunanjimi roloji (po potrebi se doda notranja senčila - predvsem v otroških sobah zaradi zatemnitve), klima je predvidena.

Če je na forumu kateri od monterjev strešnih oken, se priporočam. Lahko na privat ali mail pošljem potrebne podatke, oz se dogovorimo za ogled in ponudbo.


Skok na forum:
Zadnje novice