Nepremičnine > Gradbena dokumentacija
Cena PID

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cena PID
#1
Pozdravljeni,

zanima me, koliko ste kaj plačali za PID? Za izjavo želijo imet 1500e, za sam PID pa je cena 30% višja kot za celoten PZI delan pred tremi leti, tekom gradnje sta se pa zgodili zgolj dve manjši spremembi temelja in armiranega nosilca, torej statike in tudi zunanjega videza hiše (ne na našo željo, morali smo, zaradi slabega PZI, kjer nosilec ni bil vrisan v arhitekturo, v statiko pa)
#2
Ceno za PID je težko definirati. Zelo je odvisna od sprememb, ki so nastale med gradnjo in od tega kateri projektant (ali isti, ki je izdelal PZI ali kakšen drug) bo PID izdelal in ali je imel projektantski nadzor. Običajno ima projektantski nadzor samo arhitekt, medtem ko projektanti strojnih in elektroinštalacij dobijo samo v PZI-ju vrisane spremembe od izvajalca.
Sama izjava je sicer za investitorja res samo en podpisan list papirja, medtem ko tisti, ki jo izda, nosi odgovornost za eventuelna kasneje ugotovljena odstopanja od PZI.
Meni se je že zgodilo, da mi je investitor zagotavljal, da je vse narejeno po mojem PZI načrtu, ko pa sem si izvedbo na objektu vseeno ogledal, sem ugotovil, ne da je en kup odstopanj, temveč so bile brez mojega soglasja narejene spremembe, ki so v nasprotju s predpisi.
#3
Bezkuča,
v kolikor imaš v gradbenem dnevniku zapisano, da je to napačno izrisano v nartih = napaka na strani projektanta, nisi upravičen , da plačaš to spremembo. To naj pokrije projektant.
Sem nekaj časa nazaj zapisal, kako sedaj razni prijektanti lupijo investitorje, ker se zahteva izdelava PID-a.

mirator, mi je znano !!
Lep pozdrav
#4
Mogoče bo off-topic, vendar vseeno, treba je vedeti kaj za plačilo dobiš.
S tabo (som16) se strinjam. Kar nekaj projektantov je, ki na kolege mečejo slabo luč. Žal pri nas, vsaj kar se projektive tiče, tržna ekonomija še ne deluje (krivdo pripisujem zbornicam, ki so po mojem mnenju, same sebi namenjene).
V tem primeru, ki ga opisuje OP in če mu gre verjeti, je sprememba v načrtu gradbenih konstrukcij, ki na druge načrte ne vpliva. Torej bi po tej logiki lahko arhitekt in projektanti inštalacij dali izjavo, da je izvedba skladna s PZI načrti, medtem, ko bi moral projektant gradbenih konstrukcij narediti PID brezplačno (oz. z enako ceno, kot so zaračunane izjave). Kot pa sem že v svojem postu omenil, je vprašanje, če so projektanti inštalacij sploh imeli projektantski nadzor. Kar tako na "lepe oči", se pa izjav z žigom o verodostojnosti,  tudi ne daje.
Vseeno pa je tukaj še vprašanje, kako se bo plačilo  PID-a  delilo med projektanti (običajno ima pogodbo arhitekt, projektanti gradbeih konstrukcij in inštalacij pa so njegovi podizvajalci).
#5
As with writing an interesting English essay or making a strong argument in an argumentative essay, begin your education essay with an interesting opening. In order for your readers to imagine, share, and be guided by what you are writing, your essay must have an engaging and compelling beginning. There are usually three main elements to the structure of an essay. These are the introduction, telling the reader what the essay is about, the main body, where all the evidence and arguments are gathered, and the conclusion, summarizing all of the above. There should be a lot of consistency in your essay. Therefore, let the introduction indicate to the readers what information should be presented in the main part. The main part should also follow this principle of consistency and reveal to the readers all the points that you consider important. And all of this should continue until the conclusion. You can get help with your essay at https://studyessay.org/research-paper-writing-service/.
#6
It is really helpful blog. Now students can easily avail the best services of  nursing assignment help  in the UK and other regions of the world. Students have the best academic opportunities avail it.


Skok na forum:
Zadnje novice

Ujemite priložnost za dober kredit
09.06.2022 ob 13:14:06
Ujemite priložnost za dober kredit
Izjemna priložnost za stranke vseh bank Ujemite ugodne obrestne mere in pridobite najboljšo ponudbo NLB Stanovanjskega... Beri dalje »
Etex z zaključkom prevzema podjetja URSA - podjetja za proizvodnjo izolacijskih materialov, nadaljuje s preusmeritvijo svojega portfelja v smeri lahkih in trajnostnih gradbenih rešitev
03.06.2022 ob 08:23:40
Etex z zaključkom prevzema podjetja URSA -  podjetja za proizvodnjo izolacijskih materialov, nadaljuje s preusmeritvijo svojega portfelja v smeri lahkih in trajnostnih gradbenih rešitev
1. junij 2022 predstavlja pomemben mejnik za skupino Etex, saj mu pri strategiji rasti poslovanja zagotavlja peto vrsto tehnologije. S... Beri dalje »