Gradnja in obnova > Nizkoenergijska in pasivna gradnja
Marles - nezadovoljstvo

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Marles - nezadovoljstvo
#16
Sej pravim ker ljudje zidajo na škrge, nimajo za kvalitetni nadzor in zato pride do tega. Res je tudi da si taka podjetja tega nebi smela privoščiti. Bodo že rešili, sam sem želel povedati kaj je potrebno vse prej narediti kot jokat po forumu, ker nisi imel kvalitetnega nadzora.
#17
Zakaj pa ni imel kvalitetnega nadzora. On je plačal nadzornika od izvajalca. Se pravi je delal za njega ne pa firmo. Tukaj kvaliteta sploh ne bi smela biti vprašljiva. Ravno zato so take teme za na javni forum, ker ljudje vlečejo kar ene gostilniške debate in merila v smislu, če je njihov itak ne bo dober. Saj če bi bilo pa obratno bi pa rekli, vidite ker niste vzeli našega sedaj pa imate.

V našem podjetju imamo tudi ljudi, ki se ukvarjajo s ocenjevanjem kakovosti storitev itd. Stranki teh ljudi sploh ni potrebno plačati in v primeru reklamacije ali napak s strani podjetja vedno delajo v korist stranke. Njih sploh ne briga ali bo sodelavec zaradi tega prejel sankcije podjetja ali opomin ali stroškovnik itd. Saj je vsak na delovnem mestu, da dela čim bolje. Imajo tudi popolno podporo vodstva podjetja. Organizacija podjetja je težka tema, katero nekateri ne zmorejo dobro urediti.

Kaj ti pomaga podpis na zapisniku, če pa vsi vemo, kje se je zgodila napaka. Dobri timi znajo take postopke zelo dobro peljati in rešiti za zadovoljstvo tako stranke kot tudi podjetja.
#18
In imas potem dobrega nadzornika, ki na vse zadeve in napake opozori in izvajalec rece, nas pa tozi, ce mislite da ni ok...
#19
WINDHAGER se ne strinjam. Nikakor ne sme biti nadzor od izvajalca. Gliha ukup štriha. Iz tega primera je razvidno da to ne štima in da se napake pometajo pod predprogo. Kaj bi kdo moral delati in kaj ne mi ne govori. Vsi delajo po liniji najmanjšega odpora za velike denarje. To da delajo čimboljše, jih je mogoče 1-3% ostali pa lupijo. Ko se je zgodila 2008-2009 recesija so vsi znali delati knauf in strehe. S.P. so rastli bolj kot plevel po dežju.

Vsak se odloči po svoje, jaz sem mnenja če me hiša stane 200k, jih moram imeti vsaj 400k na lagerju, ker to pomeni da si jo lahko privoščim. To pa da ljudje hodijo od enega ponudnika do drugega z ponudbami in zbijajo cene, pa pomeni da nimajo za hišo in pika. Posledično se za nižjo ceno strinjajo z vsem kar jim rečejo, samo da podpišejo pogodbo na budget ki jim gre skozi. Poznam situacijo na trgu.
#20
"jaz sem mnenja če me hiša stane 200k, jih moram imeti vsaj 400k na lagerju"

Ti, si eden redkih! Če bi bilo tako, ne bi imel (jaz) nikoli hiše kot jo imam.
#21
Pol bom pa drugace povedal. Strošek hiše ( kredita) ne sme preseči 1/4 mesečnega dohodka. Takšno je moje mnenje. Ko dodaš stroške otrok, redne mesecne stroske in strošek avtomobila, ti mora ostati 1/4 place za dopuste, varčevanje itd.
#22
Blagor takim ki to zmorejo. 70% slovencev nima te srece... varcevanje? Hehe. Pobozne zelje...

Potem ko vidis da druzina s 1500 eur dohodki zida hiso, ima 3 otroke, 2 avta... kapo dol! No, s temi cenami ki so zdaj, jih bo cedalje manj...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
#23
Dejstvo je da družina s 1500eur in tremi otroci nebi smela graditi hiše. Kot pravim večina živi nad svojimi zmožnostmi, kot pri avtomobilih kot pri gradnji. Zato pa je tako. Zadnjič sem poslušal eno gospo v prnziji, je rekla, ko vse placam mi ostane 20eur. Jih da skrbno na stran. Tako da varcevati se da, če imaš disciplino. Zdej smo pa čist poletno zajadrali v druge teme. Lep dopust vsem
#24
Dober večer forumaši , na tej temi.
Firma kot je, se tega nebi smela privoščiti. Tu ne gre za podizvajalce ampak za firmo-podjetje Marles.
Pred mnogo leti sem tu opisal, da se pretendirajo-zapis v njihovi pogodbi, da nudijo kvalitetn nadzor nad gradnjo??
Se tudi , pred mnogimi leti, nisem strinjal z takšnim komentarjem in zavajanjem.
Napake se poizkusijo ustaviti/posanirati v začetni fazi.
Da, napaka investitorja. kako/koliko je bil zavedense ne spuščam.
Do sedaj še nikoli mi ni Marlesovc dejal : toži me za napake!! So popravili pred dokončanjem pizdarij!!
Gostilniške debate: ja , kot pred časom zapisano, ( nekaj let nazaj na PSS) mi (pre)potentni investitor zajedljivo odvrne, da ja veliko cenejših izvajalcev nadzora. Da nimam pojma, kaj je potrebno pogledat, ker so mu drugi ( kandidati nadzora) povedali in da pri montažni hiši sploh ni napak.
Še vedno drži, da si investitor izbere ekipo, kompletno. On je prvi ki prične z pizdarijami na svoji hiši.
Kdor se čuti sposobnega za gradnjoi hiše , se pač počuti.
Menim, da je neprimerno, da se glede tega tu vsajamo v finance posamneznega investitorja.
Morda se stric, tašča, tast , krstni boter,.............pojavi z financami!!
Ne pišem tega kot filozof, ampak iz terena.
Lep pozdrav


Skok na forum:
Zadnje novice