Opremljanje doma > Talne in stenske obloge
Ploščice brez talnega gretja?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ploščice brez talnega gretja?
#1
Ima kdo v stanovanju ploščice brez talnega gretja? Mantra je, da so ploščice brez talnega premrzle. Pa je temu res nujno tako, ne glede na npr. material (glina ...) in karakteristike ploščic? Kakšne so vaše izkušnje?
#2
odvisno je tudi v stanovanju če imaš od spodaj ogrevane prostore ali ne, torej če si pritličje bodo veliko bolj mrzle kot pa če si v nadstropju in je spodaj ogrevano stanovanje...
#3
Ploščic v hiši brez talnega nebi delal nikoli (razen pač kjer je obvezen mus - kopalnica recimo).Ampak to je moje mnenje, želje so različne, tak da, ko voli, nek izvoli....
#4
Pri dobro izolirani hiši so ploščice ‘nič kaj tople’ še pri talnem gretju, kaj šele brez. Je pa to zelo subjektivna stvar občutka posameznika se mi zdi.
#5
1. Imam. 2. Ni nujno, da je tako. 3. Moje izkušnje so dobre, je pa pomembno, da veš, kje rabiš topla tla in kje ne. Torej je treba o tem logično razmišljat in seveda upoštevat svoje želje. Izvedljivo je tako ali tako vse.

#6
V hiši smo kar bosi, oz. včasih v nogavicah, ...redko copati.
Imamo vinil, v talno gre 26-28 stopinj, in vinil je tudi ne ravno topel.
Ce bi imeli keramiko bi hodili v copatah vsi, bi bila kar hladna
#7
Mi imamo dve povezani sobi kjer so ploščice. 
V eni je talno gretje, v drugi ne (oz. je samo cca pol metra od vrat; tehnični prostor, ni potrebne po dodatnem gretju) in je OBČUTNA razlika, ko stopiš na neogrevan del v primerjavi s tistim kjer so cevi talnega gretja.
Tako da ploščice brez talnega si definitivno ne bi želel..
#8
Kakšna ideja, kaj položiti na talne ploščice, da bo bolj "topel" občutek ? Razmišljam, da bi letos nekaj dal na ploščice v kuhinji. Ploščice so mrzle, to je dejstvo. Mi pa zadeva omogoča iti max 2cm v višino. Zaenkrat razmišljam samo o toplem podu. Rabim pa vsega skupaj 3x3m.


Skok na forum:
Zadnje novice

Izgradite hišo, kakršno si želite
22.05.2024 ob 06:49:08
Izgradite hišo, kakršno si želite
Inovativne rešitve, ki ne samo skrajšajo da skrajšajo čas gradnje in znižajo stroške, temveč... Beri dalje »
iQwood v Berlinu prejel zlato nagrado German Innovation Award
16.05.2024 ob 10:12:44
iQwood v Berlinu prejel zlato nagrado German Innovation Award
Najvišjo zlato nagrado je prejelo 15 izmed 520 prijavljenih inovacij iz 23 držav Maribor, Mengeš, 15. maj 2024 –... Beri dalje »
Strešna okna in senčila Tondach za popolno harmonijo doma
07.05.2024 ob 11:28:26
Strešna okna in senčila Tondach za popolno harmonijo doma
Eleganca in funkcionalnost na vaši strehi! V današnjem času, ko mnogi izmed nas velik del dneva preživimo v notranjih... Beri dalje »
Sanacija hiš po poplavah
13.09.2023 ob 12:58:03
Sanacija hiš po poplavah
Poplave avgusta 2023 so prizadele veliko območij v Sloveniji, poškodovanih je bilo tudi veliko hiš. Lumarjevi strokovnjaki... Beri dalje »