Opremljanje doma > Talne in stenske obloge
Ploščice brez talnega gretja?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ploščice brez talnega gretja?
#1
Ima kdo v stanovanju ploščice brez talnega gretja? Mantra je, da so ploščice brez talnega premrzle. Pa je temu res nujno tako, ne glede na npr. material (glina ...) in karakteristike ploščic? Kakšne so vaše izkušnje?
#2
odvisno je tudi v stanovanju če imaš od spodaj ogrevane prostore ali ne, torej če si pritličje bodo veliko bolj mrzle kot pa če si v nadstropju in je spodaj ogrevano stanovanje...
#3
Ploščic v hiši brez talnega nebi delal nikoli (razen pač kjer je obvezen mus - kopalnica recimo).Ampak to je moje mnenje, želje so različne, tak da, ko voli, nek izvoli....
#4
Pri dobro izolirani hiši so ploščice ‘nič kaj tople’ še pri talnem gretju, kaj šele brez. Je pa to zelo subjektivna stvar občutka posameznika se mi zdi.
#5
1. Imam. 2. Ni nujno, da je tako. 3. Moje izkušnje so dobre, je pa pomembno, da veš, kje rabiš topla tla in kje ne. Torej je treba o tem logično razmišljat in seveda upoštevat svoje želje. Izvedljivo je tako ali tako vse.

#6
V hiši smo kar bosi, oz. včasih v nogavicah, ...redko copati.
Imamo vinil, v talno gre 26-28 stopinj, in vinil je tudi ne ravno topel.
Ce bi imeli keramiko bi hodili v copatah vsi, bi bila kar hladna
#7
Mi imamo dve povezani sobi kjer so ploščice. 
V eni je talno gretje, v drugi ne (oz. je samo cca pol metra od vrat; tehnični prostor, ni potrebne po dodatnem gretju) in je OBČUTNA razlika, ko stopiš na neogrevan del v primerjavi s tistim kjer so cevi talnega gretja.
Tako da ploščice brez talnega si definitivno ne bi želel..
#8
Kakšna ideja, kaj položiti na talne ploščice, da bo bolj "topel" občutek ? Razmišljam, da bi letos nekaj dal na ploščice v kuhinji. Ploščice so mrzle, to je dejstvo. Mi pa zadeva omogoča iti max 2cm v višino. Zaenkrat razmišljam samo o toplem podu. Rabim pa vsega skupaj 3x3m.


Skok na forum:
Zadnje novice

NLB Stanovanjski krediti z jamstvom države
26.05.2023 ob 13:26:45
NLB Stanovanjski krediti z jamstvom države
Mladi do 38 let lahko ob prvem reševanju stanovanjskega vprašanja pridobite stanovanjski kredit po pogojih Zakona o... Beri dalje »
Kako izbrati pravo kombinacijo senčil?
19.05.2023 ob 08:49:06
Kako izbrati pravo kombinacijo senčil?
S kombiniranjem notranjih in zunanjih senčil lahko ustvarimo prijetno in udobno vzdušje v svojem domu. Tudi ob poletni vročini.... Beri dalje »
Odkrijte prednosti bivanja v mansardi
17.05.2023 ob 12:20:44
Odkrijte prednosti bivanja v mansardi
Tondach rešitve za šarmanten dom Ko izbiramo nepremičnino, je zdravo in kakovostno stanovanje, v današnjem času... Beri dalje »