Opremljanje doma > Kopalniška oprema
Električni grelec sanitarne vode- bojler

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Električni grelec sanitarne vode- bojler
#1
Pozdravljeni,

pred mesecem dni sem moral zaradi okvare menjati "bojler". Bil je 80l znamke Gorenje model Tiki. Vgradili smo novega, prav tako Gorenje istega volumna.
https://www.mimovrste.com/elektricni-gre...sim-347063

Pri starem bojlerju se mi je morda 1x na 14 dni pojavil kratkotrajen (nekaj sekund dolg) zvok podoben "tuljenju" - mislim, da je varnostni ventil spustil presežek tlaka (ventil Unitas). Tudi sedaj je vgrajen nov identičen Unitasov varnostni ventil. Pri segrevanju vode v novem bojlerju, pride do "tuljenja" vsakih nekaj minut in je to kar moteče, še posebej po večernem tuširanju ko greš potem v posteljo. 

Majster, ki mi je zmontiral je omenil, da bi verjetno moral vgraditi 8l ekspanzijsko posodo, potem pa se to ne bo več dogajalo. Stari bojlerji naj bi imeli volno okoli posode novi pa "purpen" ki otežuje širjenje posode. 

Preden se odločim za montažo ekspanzijske posode me zanima, če je imel še kdo podobne težave in kako jih je odpravil. Kaj pa če je samo Unitasov ventil za zamenjat s kakšnim, ki ne spušča tako motečih zvokov.

Hvala vam za pomoč!

Lp, M
#2
Če živite v hiši,bi predlagal regulator pritiska vode,date ga na cca 4 bara ,link https://www.merkur.si/regulacijski-venti...anometrom/
Če ste v stanovanju pa,....... ekspanzija ali nekam vrinuti ta regulator.


Skok na forum:
Zadnje novice