Gradnja in obnova > Montažni sistemi in les
mansarda iz knaufa

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
mansarda iz knaufa
#1
zdravo 

rabil bi par nasvetov in sicer v kratkem se bo pričelo urejati mansardno stanovanje ki je trenutno povsem prazno torej nima nobenih sten le 3 stebre. Sam sem razmišljal da bi vse stene naredil iz knaufa sedaj pa nisem povsem prepričan kako se lotiti postopka kam pritrditi nosilce od sten za tla ter na zunanje stene mi je povsem jasno zanima me kako pritrditi zgoraj proti stropu. Bojim se da  bo prišlo do pokanja če pritrdimo konstrukcijo direktno na škarje.

Zanima me tudi ali se prvo naredi konstrukcijo za stene ter se jih izdela ter nato posebej izdela konstrukcijo za strope? ali se naredi konstrukcijo skupaj za oboje?lp.


Priložene datoteke Predogledne slike
   
#2
Mi smo najprej komplet zaprli stropove, konstrukcijo smo fiksirali na škarje in jo spustili toliko da je bila od spodnje plošče oddaljena 260cm, toliko da gredo potem profili od konstrukcije za stene direkt notri.
Na komplet končane stropove smo potem fiksirali konstrukcijo za stene zgoraj na strop in spodaj na plato.
#3
Večino stavb, ki sem jih videl, so najprej naredili konstrukcijo za stene, potem stene, potem konstrukcijo za strop in na koncu strop.
Imaš pa na Knaufovi strani razložene detajle.
#4
V kolikor je meni znano je pomembno, da je parna zapora neprekinjena, torej se najprej naredi poševnine, če gredo te naprej v strop, se to dela skupaj in šele nato se dela stene.
#5
fizikalec15  sem iskal pa nisem nikjer najdu rešitve za moj problem kako fikserajo  stene v mansardi
#6
Ja če nimaš stropa jih težko kam fiksiraš... Zato pa najprej naredi strop in potem stene..
Tak tut dosežeš neprekinjeno parno zaporo..
#7
sm razmisljal tudi v tej smeri da bi prvo strop naredu nato stene samo nisem vedel kako je s tem glede nato da naj bi se prvo naredile stene, nato tlaki selej na koncu stropi zaradi vlage katera pride zaradi sušenja tlakov.
#8
Važno je samo, da je od znotraj neprekinjena parna zapora od stropa preko sten do tal, ter okoli neprekinjen sloj toplotne izolacije. Kako boš to dosegel, je pa tvoja izbira. Zakaj ne bi naenkrat naredil komplet podkonstrukcije? Saj to ne pomeni, da moraš takoj gor šraufat gips.
Glede tlakov pa lahko izdelaš tudi suhomontažne, pa nimaš težav z vlago. Sicer to lahko rešuješ tudi s sušenjem in zračenje, ampak vsak kak teden/dva je dobro, da so tlaki čimbolj vlažni, takrat se pa karton lahko kaj napihne.
#9
Jaz sem imel komplet gips narejen, eno etažo bandažirano, eno etažo pa niti bandažirano ne ko smo ulivali tlake.
Kjer ni bilo bandažirano se je videlo da so se plošče povesile kjer ni bil dosti privijačen gips v strop. Ampak smo jih prišravfali dokler so bile vlažne/mehke pa ni bilo ostalih težav. Če je gips bandažiran mislim da mu vlaga pri tlakih nebo zelo škodovala, zračit tak moraš parkrat na dan da jo spraviš ven.
#10
kako pa.je s tem če bi hotel dati prav vse stene iz knaufa bo preveč gibalo? ali je bolje dati to steno, ki sem.jo.označil zidano? da bi bile potem samo pregradne stene iz knaufa?


Priložene datoteke Predogledne slike
   
#11
Pri nas je vse komplet gips pa se nič ne giba Big Grin
Res pa je da smo delali stene z dvojno oblogo, OSB+gips na vsaki strani.
#12
Na celem podstrešju naj bo samo en material.
Nosilce za stene običajno zgoraj  pritrdijo z direktnim obešalom na škarje ali pa na pomožno konstrukcijo(detajl w61).

Načinov izvedbe je več.
Edino pomembno je, da je parna zapora pravilno izvedena.


Skok na forum:
Zadnje novice